KONKURRENCEN ER SLUT. Vinderen blev Lærke Engelbrecht, som elsker timian :-)
Kære allesammen,
Så er det sørme snart ved at være jul, og jeg må indrømme, at jeg er helt klar til julen og til at tage hul på et nyt, og forhåbentlig bedre år end 2018. Hvis jeg dog skal fremhæve noget positivt ved året der snart er gået er det min kogebog, Krydret og mit krydderi, Cabbage Karma, som jeg nu har parret sammen til en lækker gavepakke, som jeg gerne vil forkæle én af jer med.
KRYDRET er skrevet i samarbejde med Anne Hjernøe, og det har været et fantastisk projekt at arbejde på, og jeg er ultra stolt af resultatet. Med en fælles passion for mad med varme krydderier har Anne og jeg i denne smukke bog slået os sammen og lavet lækker, velsmagende hverdags- og gæstemad, der er krydret uden at være stærk og mild uden at være kedelig. Retterne er nænsomt krydret med sikker hånd. Og alle grundsmagene er på spil, hvilket gør smagsløgene og får maden til at mætte. Opskrifterne er inspireret af det nordafrikanske, arabiske og mellemøst- lige køkken, hvor vi både har rejst og arbejdet meget, og hvor man bruger masser af varme krydderier på en meget afstemt måde. Men vi har selvfølgelig lavet bogens retter på vores egen facon med et miks af råvarer fra både nord og syd – og med masser af sprøde og grønne indslag. En rigtig gavekogebog med mad, der smager af noget. Til en selv – eller en, man holder af.
Mit økologiske krydderi, CABBAGE KARMA, som er lavet i samarbejde med Mill & Mortar, består af en unik sammensætning af bla. orange-infuserede korianderfrø, sumak, fennikelfrø og citrontimian, og er perfekt til alle slags kål…. Både rå, stegt, grillet, bagt og fermenteret. Som I nok ved, så har grøntsagerne har altid været omdrejningspunktet i mit køkken, og jeg bruger masser af krydderier i mine opskrifter – jeg elsker de varme krydderier, som kan være krydrede uden at være stærke og milde uden at være kedelige. Med Cabbage Karma har jeg fået ét krydderi, som jeg kan bruge både i det varme og i det kolde køkken, og så smager det fantastisk sammen med alle kåltyper, lige fra spidskål og broccoli til blomkål og palmekål.
Du deltager i konkurrencen ved at skrive en hilsen til mig i kommentarfeltet, og fortælle mig hvad dit favoritkrydderi er, og hvordan du bedst kan lide at bruge det. Jeg trækker vilkårligt en vinder onsdag d. 19. december 2018 kl. 16, og giver vinderen besked pr. mail.
PS. Hvis du ikke er den heldige vinder, så kan du jo altid selv købe min bog og krydderi i min shop lige her.
142 kommentarer
Mit all time favorit krydderi eller krydderurt er ROSMARIN Glædelig jul
PS : jeg elsker rosmarin i dressinger, i kyllingeretter, på brød, i urtesalt mm.
Glædelig jul❤️
Mit favorit krydderi på være karry. Der er så mange facetter og smage i karry, der altid giver maden en spændende smag, kulør og stemning. Jeg bruger det i alt fra dressing, marinader og gryderetter.
Rigtig glædelig jul
Jeg ønsker dig og dine kære en god jul og et positivt og lykkebringende nytår.
Mit favorit krydderi er allehånde i det salte såvel som søde køkken. Det er en arv fra min svenske mormor; julemaden skal dufte svensk= allehånde.
Jeg syntes det er svært at vælge, jeg har efter en periode med maveproblemer været nød til at ændre i kosten ( low fod mappe ) og der har jeg virkelig opdaget hvad krydderier og krydderurter kan gøre ved en simpel ret. Men skal jeg vælge må det være rosmarin det er vildt hvordan kartofler kan ændre karakter med rosmarin.
Glædelig jul, Ditte. Jeg elsker spidskommen da det højner smag af kød, hummus mv og giver det et lækkert twist…især i kombination med lime!
Fennikel og spidskommen ;)
Jeg elsker spidskommen giver en særlig god smag og skøn duft.
Glædelig jul
Vicki
Kære Ditte. Jeg ønsker alt godt for dig og din familie i 2019, så rigtig glædelig jul og et godt og fantastisk nytår <3 Vi bruger rigtig mange krydderier i vores køkken, så det er svært at vælge.. Elsker frisk koriander og spidskommen. Mange glade hilsner Tina
Uh – det er svært at vælge et yndlingskrydderi…. Lige i øjeblikket er sumak lidt at et hit her hjemme. Det er et godt miks – med masser af god smag i.
Bedste ønsker om en glædelig jul og og godt nytår.
Jeg holder meget af rosmarin, spidskommen og andre spisy krydderier i min madlavning.
Glædelig jul Ditte
Mit yndlingskrydderi har i årevis været timian fra haven, som jeg bruger til alt muligt bolognese, lam, kartofler og meget mere. Dog er jeg det seneste år blevet forelsket i sumak, som jeg især synes er et hit på ovnstegte fritter.
Bedste hilsner
Lærke
Her i huset et det spidskommen og kardemomme der pt. er favoritterne.
Hilsen Mette
Glædelig jul!
Jeg håber også at du får et bedre 2019 end 2018 har været. <3
Min yndlingskrydderi er en rød blanding, som jeg købte en stor portion af på et lokalt marked i Marokko. Jeg ville elske at vinde Krydret, så jeg kan få inspiraton til at bruge det endnu mere og lave endnu mere lækker mad til mine venner. :)
Ps. Jeg har to af dine kogebøger, og af min voksende samling er de to dem, der bliver absolut mest slidt. Der er så mange gode opskrifter deri.
Jeg elsker spidskommen, især i gryderetter, humus og dukkah!
Estragon som jeg bruger i flere og flere retter. Fra den traditionelle bearnaise, til kartoffelretter og endda i frikadeller. Der giver bare det lækreste twist☺️
Dit krydderi lyder super lækkert . Jeg elsker de fleste krydderier og krydderurter. Men jeg har en særlig kærlighed for kardemomme. Både i det søde køkken, bagning og i indiske karryretter. Håber du og dine kære får en dejlig jul .
Det må være timian og karry
Mit yndlings krydderi er spidskommen, som jeg vist efterhånden bruger i de fleste retter
Mit yndlingskrydderi er kanel – virkelig skønt i denne tid!
Rigtig glædelig jul!
Mit favorit krydderi er spidskommen. Jeg er bl.a. pjattet med det mellemøstlige køkken, hvor spidskommen altid kommer til sin ret.
Sikke en glæde det vil være, at kunne komme “Krydret” under træet.
Jeg er helt vild med kanel
Kanel er lækkert til både gryderetter og bagning ❤️
Glædelig Jul
Det må være karry, som jeg bruger til de fleste sammenkogte retter, grøn sovs og på kyllingefileter :) Glædelig jul
Glædelig jul, Ditte. Jeg håber også at 2019 bliver et bedre år for dig og din familie ❤️
Det krydderi jeg bruger allermest (foruden salt og peber) er nok spidskommen
Knus
Jeg elsker chipotle chili, fordi det giver en dejlig dyb smag i en chili sin carne!
Et af de krydderier, vi bruger mest hjemme hos os, er nok spidskommen. I dressinger, dips, gryderetter og hummus.
Mit yndlingskrydderi er timian, som jeg især i efterårssæsonen elsker at krydder græskar op med :)
Estragon, bare lugten alene …
Jeg er for nylig blevet introduceret til piment d’espelette, der giver god smag og varme som drys på mange forskellige retter,
så det er yndlingdkrydderiet for tiden
Tak for al din inspiration! Kæmpe hjælp! Vores ynglings krydderi pt. er Garam Masala. Rigtig god jul!
Rigtig glædelig, krydret jul ⭐️❄️
Mit yndlingskrydderi er ægte kanel, jeg elsker både duften og smagen af det
Mit ynglingskrydderi er salt!
Salt er altafgørende og gør forskel i både det søde og det salte køkken.
Glædelig jul!
Allerførst glædelig jul. Dernæst mit yndlingskrydderi – som er vanillie – håber det også hos dig betegnes som krydderi – safran er nr 2 på listen. Kh pernille
Gurkemeje. Fordi det er sundt og meget alsidigt
Jeg elsker spidskommen! Og ingefær-men er det er krydderi…? Og mynte! Åh mynte…
Uha, det er svært… Men jeg er meget glad for spidskommen generelt i det salte køkken.
(Men jeg er også vild med kardemomme, koriander, karry, kanel osv. osv.)
“Krydret” har stået på min ønskeseddel, siden den blev udgivet. Jeg stod faktisk lige og bladrede i den i boghandleren i går Jeg håber og krydser fingre for, jeg er den heldige!
Glædelig jul og godt nytår
Det må være koriander. Det er bare så lækkert!
Kære Du
Kardemomme må det være lige nu. Vidunderligt varmende glæde. Her i julen vendt med hvider og sukker til luftigt sejr marengs kys.
I havregrøden om morgenen eller i en Spicey Dahl til aften.
Smuk jul til dig og dine
Den var svær…øver mig i at få retter der ikke er kødbaseret til ikke at smage for fersk. Så lige PT tror jeg ynglings krydderiet er spidskommen eller ‘magic mushroom powder’, fra ‘nom nom paleo’, begge dele skubber umami smagen godt i gang.
Jeg har tre ynglings krydderier: rosmarin, karry og spidskommen. Rosmarin på kartoffelpizza, karry i diverse lækre currier og spidskommen i bla. chili con carne og dahl
Hej Ditte
Jeg elsker rosmarin, som jeg har i min have, den er på størrelse med en stor solbærbusk
Rigtig glædelig jul og godt nytår
Ja, det er en virkelig lækker gavepakke ❤️
Jeg er ikke så god til at få brugt krydderier. Så jeg må sige kanel på Risengrød her i juletiden
Rigtig glædelig jul ❄️☃️
Jeg er vild med spidskommen og chili.
Glædelig jul ☺️
Glædelig jul
Mit yndlings krydderi er spidskommen, blomkålsbuketter med olivenolie spidskommen og salt i oven guf tilbehør til næsten alt.
Spidskommen, rosmarin, esdragon… Det affhænger lidt af retten. Det nye blandingskrydderi salt of hearts fra mills & mortar er også fantastisk. Cabbage carma mangler jeg stadig at prøve. Glædelig jul
Jeg kan simpelthen ikke vælge et enkelt krydderi. Jeg æææælsker stort set alle krydderier og krydderurter og bruger dem i generøse mængder hver dag Glædelig jul til dig
SALT i passende dosis kan gøre en kæmpe forskel
Glædelig jul
Mit yndlings krydderi blandings krydderiet tandoori masala. Bruger det især når jeg laver butterchicken. Tog udgangspunkt i din opskrift på butterchicken Ditte, men har nu udviklet min egen
Det må være kanel, som jeg bruger både i det søde og det salte køkken. Derefter er det helt klar chili. Glædelig jul
Jeg elsker at bruge stødt og hel kardemomme i både kaffe og the samt mælke desserter.
Spiskommen er mit go to krydderi. Bruges til alt fra humus til grøntsagsretter.
Glædelig jul
Det må være edelsüss paprika. Det kan gøre underværker til en god gryderet :)
Hej Ditte
Tusind tak for masser af dejlig inspiration til både morgen, eftermiddag og aften – hverdag såvel som særlige anledninger! Ønsker Det bedst tænkelige for dig og din i 2019.
For tiden har jeg set mig lun på røget paprika, som fx smager fantastisk på rodfrugt-fries ❤️
Hej Ditte
Du & din familie ønskes en glædelig jul & et godt nytår
Mit ynglings krydderi er tahiti vanillie stænger og alle de krydderurter jeg dyrker i min køkken have
Glædelig 16 december
Nina Marie
Glædelig jul, Ditte!
Mit yndings krydderi er korianderfrø. Masser af knuste korianderfrø i min boller i karry. Ikke så fancy, bare helt vildt lækkert! :-)
Tak for skønne og inspirerende opskrifter – det er en fornøjelse at følge med.
Hej Ditte.
Mit farvoritkrydderi må være muskat, som jeg for det meste bruger sammen med spinat :-)
Rigtig glædelig jul og tusind tak for en flot og inspirerende blog.
Bh. også en Ditte ;-)
Hej Ditte,
Er stor fan af rosmarin -særligt frisk som jeg bruger når jeg bager grøntsager, laver rugbrødscroutoner, i lasagne -og self på kartoffelpizza❤
Mvh Terese
Jeg har virkelig svært ved at vælge, om mit yndlingskrydderi er kardemomme eller spidskommen. Men jeg bruger begge næsten hver dag i boller, grød, supper, sammenkogte retter, humus osv.
Jeg har 2 must have favoritter:
1 all around fra Urtekram som er perfekt til bolognese, Con/sin Carne og ikke mindst guacamole.
2 herbamare urtesalt som er et hit på æggemadder, tomater eller avocadomadder
Jeg elsker chili. Basta.
Efter en tur til Marrakech er spidskommen kommet blandt favoritterne. Det er vel nok en spændende bogbdu her har gjort
Jeg har købt det skønneste chili/lime krydderi med hjem fra Mexico – og det er fantastisk!
En kogebog inspireret af Mellemøsten ville være en perfekt gave til min mor! ❤️
Den er svær, er det det søde eller det salte køken? Jeg elsker kanel i gifler, men ikke sammen med chokolade. Kardemomme også god i boller, men ikke med chokolade. Oestindisk karry med kokosmælk i det saltekøken, men ikke i det søde. Ingefær er jeg glad for i både det søde og det salte.
Glædelig jul, Ditte Og tak for dine dejlige opskrifter, vi nyder dem
Det er svært at vælge et krydderi, det afhænger af årstiden. Efterår og vinter er det mest de varmende krydderier som karry blandinger og chili. Forår og sommer er det mest friske krydderurter, gerne timian og rosmarin.
Må nok være spidskommen, det elsker jeg!
Derudover holder jeg rigtig meget af oregano, køber altid med hjem fra Grækenland.
Rigtig god jul til dig og dine.
Kære Ditte !
Du og din familie ønskes en glædelig jul samt alt det bedste for det nye år
Åh det er svært, det afhænger jo af mange ting ……men Rosmarin er altid et hit til både kylling, kartofler og brød
Tillykke med din nye kogebog og det spændende krydderi, som helt klart skal prøves af! Jeg elsker koriander Det giver både en farve- og smagsekplosion sammen med andre krydderier og smagsgivere. Fantastisk både til kød og vegetarretter – feks sammen med rød chili og kokosflager God jul!
God jul og lykkebringende nytår!
Krydderier… Tørret… Åh, det er svært men paprika del la Vera og frisk…. Koriander i store mængder
Jeg eeeeelsker kardemomme :-) Så det er svært at bage noget uden at putte karðemomme i.
Glædelig jul til dig og dine
Jeg er glad for rosmarin og timian – Perfekte til det meste kød, gryderetter, grøntsager og kartofler
Rigtig glædelig jul og tillykke med din nye, fine bog!
Jeg elsker spidskommen og fennikel. De er sikre vindere i samtlige simreretter henover vinteren. Derudover er jeg virkelig også fan af frisk citrongræs og koriander som giver sådan en lækker friskhed til diverse salater.
Jeg elsker kål (hvor førnævnte krydderier kører virkelig godt til), så jeg må have fat i dit krydderi og afprøve om det er så lækkert som det lyder
Mit yndlingskrydderi er kanel, som jeg bruger i daal, på risengrød og på morgenmad :)
Hej
Jeg holder meget af kardemomme, som jeg mest bruger helt traditionelt i boller og pandekager. Forleden var jeg til en juleafslutninge med en sød dame fra Sri Lanka, hun havde lave nogle spændende kugler med kardemonne og flækærter.
God jul
Det må være alle former for friske krydderurter. I det søde er det helt klart vanille og ellers spidskommen som understøtter smag i både bønner, grøntsager og kød.
Håber du vil inspireres til nye lækre retter (som du forhåbentlig vil dele ud af) på jeres næste eksotiske rejse – elsker nemlig dit smagsunivers
Jeg har både din bog og bruger flittigt dit krydderi – men jeg vil elske at kunne dele min begejstring for din bog med mine søstre
Mit favorit krydderi er timian, bruger det altid til stegt kyllingbryst
Mit yndlingskrydderi er vanilje. Yndlingsmåkagen er vaniljekrans og mine yndlings parfumer indeholder også alle vanilje. Og så er jeg også vild med processen i at skrabe de små sorte korn ud af stangen, det føles så eksklusivt, lækkert og sanseligt. Nå ja, og så har vanilje planten en smuk blomst.
Det er helt klart timian, som kan fås frisk fra haven det meste af året. Det smager så godt til alt fra grøntsager og kød, der har været en tur i ovnen og frisk timian i dressinger eller drysset på salat.
Mit favorit krydderi er vanilje. Jeg bruger lidt vanilje hver morgen i min grød :)
Tror mit yndlingskrydderi må være ingefær. Det kan bruges både i kager og karry, og selv en kedelig the kan reddes af en skive frisk ingefær.
Mit favoritkrydderi må være spidskommen – især til mexicanske retter. Og frisk koriander må være min favoritkrydderurt.
Tak for mange skønne opskrifter.
Glædelig jul og godt nytår!
Glædelig jul Måske også lidt påvirket af sæsonen, men er helt pjattet med kanel, det fungerer virkelig godt til så mange ting.. i kager, smoothies, på rodfrugter, i gryderetter, på granola og ja.. ALLE steder
Glædelig jul og et ønske om et godt 2019 til dig. Jeg holder meget af krydderier, lige nu er jeg især vild med røget paprika :-)
Glædelig jul
Jeg elsker at bruge krydderier og har mange favoritter fx. timian, rosmarin og spidskommen
Jeg er blevet rigtig glad for spidskommen. Det er specielt lækkert i mexicanske retter
Salt og peber er et must til mine grøntsagsretter med enten rødbeder eller porre og kål, karry til mine thai inspirerede retter, og har altid tørret dild på lager til fiskeretter.
Og så er der alle de andre :) Har vist ikke et men mange yndlingskrydderier.
Jeg elsker kanel, som jeg bruger på min skyr, havregrød og selvfølgelig på risengrøden.
Efter mange anbefalinger har jeg for nylig købt Cabbage Karma. Smagen overraskede mig rigtigt meget første gang jeg brugte den, og jeg måtte lige overveje om jeg kunne lide det, men nu er det min helt klare favorit.
Min favorit er nok rosmarin. Elsker det på alle typer kartofler og på stegte rosenkål. Eller ovenpå brød med gedeost bagt i ovnen og serveret med salat og knasende nødder stegt i honning og spicy krydderier…
Håber I får et fantastisk 2019, Ditte, med masser af medgang for både dig og din mand.
Mit favorit krydderi er hel spidskommen
som jeg bruger til indisk mad
Glædelig jul! Mit yndlingskrydderi er nok timian der altid er godt i en middelhavsinspireret grøntsagsret eller til ovnstegte rodfrugter…og så er jeg blevet svært glad for det nye cabbage karma kryddermix. Supergod blanding, tak for dén ;-)
Mit favorit krydderi er rosmarin, som jeg bla. bruger til foccacia og retter med lam.
Citron peber – det er måske lidt syntetisk , men er dejligt på mange ting .
Du kunne måske lave en øko-blanding ??
Muskat er mit favoritkrydderi. Elsker at bruge det når jeg koger frisk spinat med fløde
Glædelig 16.december og dermed også 3.advent!
Uha så fin en bog, den ville jeg gerne inspireres af – elsker mad med krydderier:-)
Jeg elsker mange slags krydderier, men bruger mest basilikum, på kartofler og rodfrugter i oven, på en skøn italiensk tomat salat, i suppe, på madboller, ……………..
Aften jule nisse hilsner til du og dine:-)
Elsker hvidløg – i alt og alting
Kære Ditte, jeg har lige lavet en stor portion Dukkah efter Krydret og tilsat lidt af mine egne favoritter men din blanding lyder bare så dejlig, at jeg synes jeg bør vinde den og ellers køber jeg den selvfølgelig!
rigtig god jul til dig
kh
Karin
Mit absolutte favorit krydderi er spidskommen! Bruger det i mange af mine vegetarretter med cuscous, bulgur, og den slags salater.
Ville elske at få fingrene i din kogebog – den står på min juleønskeseddel :-)
Røget paprika. Jeg mener bare, what’s not to like? Elsker den røgede smag til stort set alt kød, saucer, gryderetter.
Glæder mig til at få fingrene i din kogebog – måske man er heldig og finde den under træet i år.
Jeg bruger meget koriander – både frisk og tørret er det bare fantastisk i mange retter.
Kære Ditte.
Jeg elsker, ligesom dig, at lege og eksperimentere med krydderier.
Jeg KNUSELSKER spidskommen og kardemomme. De deler førstepladsen ;)
Kærlige hilsner
Sarah
Kanel til både sødt og salt – desuden er duften fyldt med minder
Kh Charlotte
Frisk koriander… Det kan simpelthen både pynte og smage fantastisk… Og et drys kan få selv den mest kedelige salat, simreret… Mexiret… Vietnamesisk…. Til at være både en fryd for øjet og ganen
Kanel i bananbrød :)
Jeg har en ting for rosmarin – og særligt ovenpå foccacia! Så lækkert!
Jeg vil ønske dig og dine kære en glædelig jul!
Jeg elsker spidskommen, det giver en særlig god smag og skøn duft
Jeg elsker rosmarin, som jeg bruger meget, når jeg sylter.
Glædelig jul – jeg har allerede tænkt at dit krydderi skulle med i vores pakkekalender til jul, men så glemt det igen. Nu må jeg få bestilt. Det er nok for stort et sats at regne med at vinde det, men det KUNNE da være herligt :-)
ups – glemte det med krydderiet: i bagværk: altid kardemomme, ellers elsker jeg smage med peberrod, ingefær og så den gode “gamle” karry.
Jeg har mange ynglings krydderier. Men lige nu er det spidskommen, som bruges flittigt til falafler, i chili sin carne mm. Det smager og dufter dejligt Glædelig jul
Det er et svært spørgsmål, for hvordan kan man vælge Men en tur Down memory lane tilbage i 60’erne var det et must til men fødselsdag at den stod på boller i karry, fordi jeg virkelig elsker karry, og den skulle være SÅ stærk som muligt jeg overhovedet kunne overtale min mor til at lave den. Spidskommen og koriander blev jeg helt vild med i slut 70’erne da den gode Jacob åbnede spisested i Århus og introducerede os Danskere for falaffel, hummus og pitabrød. Efterfølgende har vi rejst en del, bl.a. i Spanien hvor jeg lærte røget paprika at kende. Jeg elsker at udfordre med krydderier i maden og ville elske at vinde den skønne bog som jeg allerede har gennemset fra biblioteket
Chili! Jeg elsker Chili. Synes det kan piste enhver gryderet op, uden at det nødvendigvis er dominerende eller for stærkt.
Hej Ditte
Tak for dine altid inspirerende og smukke mails. Jeg kommer chili i alt, men kan ej leve uden basilikum, den bringer sydens varme til køkkenet i Kbh, selv midt i en kold December.
Kærlig hilsen og Glædelig jul
AliceSophia
Hej Ditte
Jeg elsker krydret mad. Tror mit ynglingskrydderi er spidskommen, men det er svært at vælge. Chilli og karry (selvom det vil ikke rigtigt er et krydderi…) er også blandt favoritterne. Og så elsker jeg alt med kanel :-)
Glædelig jul.
Charlotte
Hej Ditte
kæmpe tilykke med din nye bog!! Dit tidligere arbejde er virkelig god, og har inspireret mig til at bruge mere tid i køkkenet, og prøve nye teknikker/opskrifter af!!
Mit ynglings krydderi er….. Jeg kan ikke vælge!! JEG ELSKER KRYDRET MAD, af næsten* alle arter.
Hvis jeg skulle koge listen ned til mine ABSOLUT YNGLINGS, ville det nok være:
Paprika
Kanel
koriander
vanilje
kardemomme
timian
rosmarin
spidskommen
miso (hvis det er et krydderi)
muskatnød
gurkemeje
chiliflager
ingefær
salt
peber
persille
estragon
salvie
chipole
oregano
basilikum
hvidløg
løg (igen, hvis det er krydderi)
cayenne peber
sukker
tandori
garam masala
Nej, jeg kan ikke vælge!
Glædelig jul til dig og din familie!
Frida
*næsten fordi jeg har et lille had mod karry, dog kun “dårlig” karry;-).
Gurkemeje, uden tivl
Whau…
Jeg stod i boghandelen forleden og kiggede i lige præcis denne bog – Den ser så skøn ud – både retterne og layoutet.
Jeg er halv mexicaner og er vokset op med chili, koriander, kanel… Min favorit som jeg selv bruger rigtig meget er “Sød Paprika” det kan virkelig noget, selv at drysse på en skål hjemmelavet popcorn :-)
Uh, det kunne være lækkert med lidt ny inspiration i køkkenet og få lidt mere fokus på grøntsagerne efter de har været liiidt forsømte her i efteråret – desværre.
Jeg er vild med spidskommen og uden at tænke over det kommer det i/på alt lige fra varme gryderetter til ovnfritterne. Men det er svært at vælge. Er også vild med røget paprika for tiden…
Du ønskes en glædelig jul og et godt nytår.
Smuk og lækker bog
Pt er mit favoritkrydderi “Happy roots”. Drysser det over rodfrugter og bager i ovnen. Giver en god, let stærk smag. Perfekt til kolde vinternæser..
Jeg elsker krydderier, så det er svært at vælge. Duften og smagen af rosmarin løfter mit humør så det er helt sikkert et af mine favoritkrydderier.
Jeg ønsker og håber for jer at år 2019, bliver et rigtig rigtig godt år. Med helbredet og alle de aktiviteter I nu planlægger.
Glædelig Jul og et lykkebringende Nytår.
Mit yndlingskrydderi er kanel…..
Kære Ditte,
Glædelig jul til dig og din familie. Håber at I får et 2019 fyldt med kærlighed og lyse øjeblikke. Det fortjener særligt dig og din mand efter det I har været igennem.
Mit yndlings krydderi til både det søde og salte køkken er uden tvivl ingefær. Det kan peppe alle retter op og giver et dejligt twist med mange sundhedsfordele oven i hatten.
Ydermere vil jeg takke dig. Mange af dine retter fra “Vegetar” hjælper os igennem en travl hverdag, da en del af retterne kan forberedes og laves i dobbelt portion. Familiens yngste medlem på snart 2år spiser lystigt med!
Kærlige hilsner
Tanja
Her i december er mit yndlingskrydderi kanel, som jeg bl.a. bruger til julekager, grød og ovnbagte gulerødder
Glædelig jul. Jeg elsker ægte kanel i pandekager og arme riddere :)
Jeg er vild med timian og sort peber
Hopper også på spidskommen – ka slet ikke undværes, hvis man vil lave lækker og spændende mad
Yndlingskrydderiet er og bliver sort peber og så provence krydderi :) Bruger det til kylling og korn.
Jeg elsker elsker elsker ras el hanout og dukkah – alt mellemøstligt er lige mig!
God jul til dig Ditte :)
Glædelig jul Ditte! Jeg håber du får en rar en af slagsen og et skønt nytår.
Det er svært kun at vælge et krydderi, for vi bruger faktisk rigtig mange alt fra ingefær og gurkemeje til spidskommen og rosmarin. Jeg, og min kæreste er dog ret vild med estragon lately… For man kan lave en rigtig lækker sovs med det, hjemmelavet estragon mayo samt en dejlig kylling. Så det ‘leger’ vi en del med for tiden :)
Glædelig jul! Jeg håber jeg vinder. Mit all-time yndlingskrydderi, må nok være spidskommen, fordi det smager af så mange forskellige landes køkkener.
Mit ynglingskrydderi er chili og min ynglingskrydderurt er koriander. Og med lime gør de enhver kedelig ret spændende.
Med ønsket om at I får en glædeligt jul.
Mit yndlingskrydderi skifter nok en del efter årstid, men lige for tiden ELSKER jeg fennikelfrø, som jeg dog samtidig kan synes er lidt svære at bruge (eller… det er vist mest min familie der synes det).
Det går til gengæld rent hjem blandet i det hjemmebagte rugbrød, MUMS!
Hej Ditte
Jeg ønsker alt det bedste for dig og din mand i det nye år. Mit yndlingskrydderi må være knust spidskommen (helst sammen med andre krydderier som hvidløgspulver, koriander og lign. til en marokkansk krydderi-blanding) Dette smager skønt til f.eks. ristede kikærter, i gryderetter og lign.
Et af mine yndlingskrydderier er spidskommen, som jeg bruger i de fleste gryderetter, blandt andet nogle af de lækre currys som du har udviklet opskrift til. Rigtig glædelig jul. Vh Pernille
Mmm jeg synes spidskommen gør sig så godt i mange retter, især dem der oftest bliver lavet hjemme i SU-køkkenet; dhal, falafler, hummus og karry-kokosretter :)
Kære Ditte
Mit ynglings krydderi er CABBAGE KARMA :)
Glædelig Jul & Rigtig Godt Nytår.
Mit favoritkrydderi er timian! Blandingen af løg, hvidløg og timian er den bedste (og mest velduftende) start på de fleste retter i mit køkken. Kan ikke undvære det krydderi – hverken friskt eller tørret.
Jeg er vil med gurkemeje. Det giver en smuk farve til alle retter. Jeg drysser det på pande- eller ovnstegte grøntsager, på mine æg, blander det med hvidløg og olie, som jeg smører på kød, drikker det i goldenmilk, kommer det i brød og kager.. Det kan bruges til både det søde og salte køkken – helt perfekt ❤️
Hej Ditte, mit yndlings krydderi er egentlig fennikel, men det er ikke det jeg bruger mest, det er paprika og chili – de to fortjener efter min mening en bedre plads på hitlisten end de får her i kommentersporet Glædelig jul til dig og dine fra Rikke
Hej Ditte, Sikke a en skøn præmie – super inspiration til et endnu grønnere nyt år :-) Jeg er helt vild med brøndkarse – som jeg faktisk ikke ved om man kan betegne som et krydderi, men i hvert fald en krydderurt ;-). elsker den kraftige hjemmedyrket fra haven, ikke den “spinkle” fa potter i supermarkedet. Den kan løfte næsten enhver ret til nye højder
Rigtig glædelig jul! Karin
Rigtig glædelig jul! :)
Og jeg kan vist lige nå det :)
Mit yndlingskrydderi. Åh, det er svært. Jeg elsker krydderier. Gurkemeje, en god karry, kanel og generelt mere mellemøstlige/indiske krydderier står højt på listen. Men også skønne krydderurteblandinger som Herbes de Provence.