I sidste weekend, hvor solen brændte, gav jeg den gas med diverse sommeretter, blandt andet koldskål, citronsorbet og grillmad i lange baner. Nu sidder jeg indenfor og småfryser, mens jeg planlægger min sommerferie, som allerhelst skal være en varm, solrig og ølforhandlende destination.
På trods af, at sommeren for en kort stund er væk, vil jeg stadig dele opskriften på denne skønne og sommerlige koldskål med rabarberkompot.
Rabarber-koldskål med æblesirup:
150 g. rabarber
1 vanillestang
2 spsk sukker
4 spsk. vand
3 dl. ylette
3-4 dl. kænremælk
3 spsk. æblesirup eller almindelig sirup/sukker
Rabarberne koges til en kompot sammen med vanillestang, sukker og vand, hvorefter den køles af.
Ylette, kærnemælk, sirup og kompot blendes sammen indtil koldskålen er helt ensartet. Koldskålen serveres kold, f.eks. med kammerjunkere eller frisk frugt.
Jeg har tidligere lavet andre varianter af koldskål som kan ses her og her… Gamle indlæg med gamle og knap så pæne billeder :-)
10 kommentarer
Hej Ditte.
Koldskål for mig er indbegrebet af sommer og sol, og når den bliver serveret så smuk og indbydende, som du her har gjort, ja, – så kan jeg kun få lyst til denne ret – allerede i dag :O)
Mange hilsner fra Inger
Tusind tak Inger – tror rigtig mange forbinder koldskål med sommertid og jeg kan spise det både morgen, middag og aften :-)
Det lyder helt fantastisk lækkert, det skal vi bestemt have en af de næste aftener, når solen igen skinner.. Rigtig god sommerferie planlægning:))
Ja, koldskål er bare rigtig godt på en lun sommeraften som en slags dessert :-) Vi satser lige på, at solen snart titter frem igen!
Fantastisk!! Det smager gudeskønt! :) Din blog skønne blog er virkelige rar, den perfekte blanding af gode opskrifter og flotte billeder. Som min mor og jeg blev enige om kunne vi nok spise hvad som helst bare du havde fotograferet det :)
Ihh hvilken skøn besked – tusind tak Agnes. Dejligt du og din mor kan lide min blog og mine billeder :-)
det må jeg altså prøve at lave! årets første koldskål skal jo smage af sommer. og den her lyder altså himmelsk.
Den smager også himmelsk – meget mild rabarbersmag, så kom mere kompot i, hvis den skal smage kraftigere :-)
Mmm, hvor lyder det lækkert… Er så ked af ikke at kunne tåle mælk! Men årh, med rabarber….
Åh nej, din stakkel… Så bliver det altså lidt svært at spise koldskål :-)