Glædelig påske! Jeg er hjemme igen efter en helt fantastisk rejse til Tanzania, og jeg kommer helt sikkert til at dele en masse billeder fra turen, men idag skal det handle om brød. Hvis du ikke er travlt optaget med påskefrokost, så kan det være du skal bruge søndagen i køkkenet og bage mit lækre kokosbrød med banan.
Brødet er super nemt at lave og kræver ikke mange ingredienser – jeg spiser brødet til morgenmad eller som et sødt mellemmåltid, fx med nøddesmør og frugt. Opskriften har jeg udviklet i samarbejde med Bedst til Brød – en kampagne af Gorenje, som sætter fokus på at udbrede den gode nordiske brødtradition, og selvfølgelig også har fokus på deres super gode ovne, som gør det til en leg at bage. På Bedst til brød kan du både finde opskrifter + tips og tricks, og derudover kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor du dagligt kan få inspiration til bagningen.
{ Glutenfri kokosbrød med banan }
1 brød
2 modne bananer
3 æg
3 spsk honning eller ahornsirup
4 spsk skyr
100 g mandelmel
50 g kokosmel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 spsk kokosflager til topping
Mos bananerne og rør dem sammen med æg, honning og skyr. Bland mandelmel, kokosmel, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og rør de våde og tørre ingredienser sammen.
Hæld dejen i en form (1L) beklædt med bagepapir. Drys brødet med kokosflager.
Bag brødet i ca. 45 minutter ved 185 grader, varmluft.
23 kommentarer
This banana bread looks delicious! I love that you added coconut and your pictures are awesome!
Thank you so much, Tori
Hej Ditte
Tak for endnu en lækker opskrift!
Er mandelmelet hjemmelavet eller den købte fedtreducerede? Det er vist noget med, at de to typer virker forskelligt i bagværk.
Jeg køber alm. mandelmel (fordi jeg er doven), men jeg bruger ikke fedtreduceret, og har faktisk ikke erfaring med at bruge den variant :-)
Hej Ditte,
hvor ser dit kokosbrød både smukt og lækkert ud.
Lige nu arbejder jeg med udvikling af kageopskrifter uden sukker og gluten på den højskole, hvor jeg er elev. Med sådan en simpel opskrift må jeg næsten kaste mig over den – kunne godt forestille mig, at eleverne med særlig diæt gerne ville sætte tænderne i sådan et stykke brød.
Glæder mig forresten til billeder fra Tanzania! Det må have været en spændende tur.
Kh. Betina
Kan varmt anbefale brødet – jeg er selv helt vild med det, og har netop spist det i dag – havde en rest i fryseren :-)
Hejsa, hvor ser den lækker ud, som så meget andet hos dig ;-)
Din Kærlighedskage er fantastisk! Den her vil jeg også gerne prøve…
Er det det fine kokosmel du bruger?
Kh Henriette
Ja, jeg bruger fint kokosmel :-)
Hej igen, nu prøver jeg med det fine kokosmel, ser ud til at blive godt. Er i ovnen nu. Jeg rev skallen af en citron og saften af 1/2 citron med og ifølge smagsprøver på dejen, bliver det en super forårskage ;-) Jeg skriver igen i morgen når jeg har prøvet den – er til min fødselsdagskaffe i morgen ;-) Knus Henriette
Lyder lækkert med citron – skriv endelig igen i morgen. God aften til dig.
Den er helt vildt lækker. Måtte simpelthen prøve et stykke… ;-))
Ville gerne uploade et billed, men det kan jeg vist ikke her…
Altså citronen gør den frisk. Skønt.
Kh
Henriette
Lækkert – jeg elsker citron, så det vil jeg prøve næste gang.
Det ser virkelig lækkert ud brødet! Har du en idé til, hvordan man kunne lave brødet mælkefrit? Jeg tænker evt. udskifte skyren med en mindre portion kokosmælk? Men hører gerne andre idéer :-)
Evt. med sojayoghurt :-)
Ja, det ville selvfølgelig være oplagt :-) Jeg reagerer desværre bare også på soya – jeg glæder mig til der (forhåbentlig) kommer andre typer yoghurt i DK som mandel og kokos. I Holland smagte jeg for nylig kokosyoghurt – det kunne sikkert have fungeret rigtig fint her :-)
Hej. Jeg vil også gerne prøve at lave brødet mælkefrit. Det ser lækker ud. Tænker om man kan bruge dåsekokosmælk. Man kan stille dåsen i køleskabet i nogle timer eller natten over. Så kan man hælde væden fra ved at lave et hul i bunden af dåsen. Der kommer en fed creme øverst i dåsen. Cremen er også god i stedet for flødeskum. Jeg bruger den til risalamande.
PS tusind tak for mange gode opskrifter, Ditte
Hej Hanne, Ja, du kan prøve med kokoscremen og ellers vælge en plantebaseret yoghurt. Jeg elsker også at lave kokosflødeskum og komme det ovenpå mine kager :-)
Hej Ditte – bliver altid i tvivl når der står kokosmel i en opskrift…er det revet kokos eller kokosfibermel du bruger?
På forhånd tak :)
Susanne
Hej Susanne, Jeg bruger alm. revet kokos til denne opskrift. Kh Ditte
Hej Ditte,
Vil det kunne holde sig friskt, hvis jeg bager det i dag, og jeg skal bruge det i morgen? :)
Camilla
Hej Camilla, Ja, helt sikkert – det holder sig friskt i ca. 2-3 dage. Kh Ditte
Ser så lækkert ud! Hvis nu man ikke har mandelmel, kan man så bruge andet slags mel?
Og dumt spørgsmål, kokosmel? Hvilke udgave af det?
Kh Kristina