KRYDRET
Fra rosenblade til ras el hanout i 80 opskrifter.
Dette er en bog med hverdags- og gæstemad med masser af skøn smag, som jeg har skrevet i samarbejde med Anne Hjernøe. Retterne er inspireret af Mellemøsten, men Anne og jeg har lavet dem på vores egen måde, hvor vi har mikset råvarer fra både nord og syd, og hvor vi fx laver mange flere sprøde ting, end man ville gøre andre steder, så maden fremstår moderne, aromatisk og sanselig og ikke mindst mere grøn.
Hvis man drømmer om krydrede simreretter, fladbrød med fyld, smukke, sprøde salater, aromatiske fiskeopskrifter og vidunderlige desserter, så kan man altså med fordel starte her. Ud over de mange lækre retter rummer bogen også et væld af bløde, krydrede dips, sprøde brød, hjemmelavede krydderblandinger og fermenterede lækkerier. Alt sammen lavet med råvarer, som kan købes alle vegne.
SALATSNEDKER
100 sprøde, sunde & saftige opskrifter til salatskålen.
Salat-agurk-tomat er en lidt slatten salat-tankegang. Salater kan så meget mere – faktisk er jeg, der selv spiser salat hver dag, tilbøjelig til at mene, at en salat kan ALT. Det viser jeg i min nye bog, hvor jeg slår et slag for at få redefineret begrebet ”salat”, så ordet forstås i sin bredeste forstand. Bogen indeholder 75 nye, sprøde, sunde og saftige salatopskrifter til enhver lejlighed og for enhver smag. Der er alt lige fra de simple og de lune, til de fyldige, de festlige, de feminine og de maskuline samt de supersunde.
I bogen finder du
VEGETAR
Vi danskere er kødelskere med stort K, men både krop, sjæl og miljø har brug for kødløse dage, så derfor er det min mission at gøre os danskere til grøntelskere med stort G.
I min nye personlige kogebog VEGETAR finder du alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det nye grønne moderne danske køkken anno 2016.
Anvend bogen til at lægge kødet helt på hylden. Eller, hvis du allerede er vegetar, til ny inspiration. Det kan også være, du bare har brug for gode ideer til kødfrie dage – du behøver ikke at være fuldtidsvegetar for at få glæde af bogen.
BLENDER
177 opskrifter med greenies & smoothies – fra de nemme og børnevenlige til de vilde og voksne. Et helt nyt drikkeunivers af blendede frugter, grøntsager, nødder og superfoods. Og det eneste du behøver for at forvandle alverdens sunde råvarer til flydende guld, er en blender.
Drik dig mæt i frugt og grønt – alt kan blendes.
Moderne Mormormad
Moderne Mormormad er en hyldest til det klassiske danske køkken. Kogebogen indeholder 65 opskrifter fra 50’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne.
Der sker noget i folks ansigter, når man siger: citronfromage! Eller stegt flæsk med persillesovs og forloren hare. Alle disse skønne, gamle retter kan få os til at smile længselsfuldt, og de vækker gode minder fra barndommen og fra hyggelige besøg hos bedsteforældrene. I Moderne mormormad inviterer forfatterne Ditte Ingemann og Hélène Wagn os på en kulinarisk rejse gennem fire årtier, tilbage til dengang mormor stod ved komfuret.
FERMENTERING
I FERMENTERING finder du 35 nemme opskrifter på fermenterede grøntsager og frugter. Vi guider dig i gang med den klassiske SAUERKRAUT, den spicy koreanske KIMCHI og den læskende tedrik KOMBUCHA.
Vi videreudvikler på klassikerne og opdaterer dem til velsmagende vidundere, der giver helt nye smagsdimensioner i dit køkken.
Bliv klog på KRAUT, KIMCHI og KOMBUCHA, lad dig inspirere af de urgamle konserve- ringsmetoder og find ind til din indre fermentør, mens du masserer en kraut, fylder hylderne i dit fadebur og lader tiden arbejde for dig og de fermenterede sager. Resultatet er både livgivende, styrkende og smagseksplosivt.
MIT GRØNNE KØKKEN
GIV DET GRØNNE HOVEDROLLEN – sådan lyder opfordringen i denne inspirerende kogebog, der har fokus på, hvordan du let og lækkert får flere grøntsager på menuen i hverdagen.
I MIT GRØNNE KØKKEN finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om GRØN morgenmad og inspiration til hvilke råvarer, du skal bruge hvornår.
Opskrifterne er nemme at gå til og kan laves på 30-40 minutter – grøn fastfood kalder jeg det. En bog til alle, der har lyst til at gå på opdagelse i det grønne univers – både kødspisere, vegetarer og dig, der bare er på udkig efter ny inspiration til grønne retter.
SUKKERFRI BØRNEFEST
“Sukkerfri børnefest” er en glad kogebog, der er propfyldt med sjove opskrifter til fest, fødselsdage, sofaaftener og generel hygge – også i skolen eller i børnehaven. Nogle af opskrifterne er enkle, så børnene kan prøve at lave dem selv, og andre skal I lave sammen. Alle opskrifterne har dog det tilfælles, at det usunde hvide sukker er skiftet ud med sundere, naturlige alternativer. En sukkerfri BØRNEFEST betyder ikke naturligvis, at boller, varm kakao, is, smoothies og kager er forbudt – de er bare gjort SUNDERE og mere naturlige. Bogen er skrevet til forældre og bedsteforældre, men også til institutioner med en ‘nul sukker politik’, da opskrifterne nemt kan ganges op så alle kan få.
LOW CARB fra The Food Club
Spis dig sund og slank med få kulhydrater. Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.
SUNDE SØDE SAGER fra The Food Club
Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på SUNDT sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af GLUTENFRIE lækkerier.
SALATER fra The Food Club
I bogen får du 80 opskrifter på lækre, SUNDE og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige GRØNTSAGER og frugter.
Morgenmadsmissionen
(e-bog)
Jeg har en mission – en rigtig vigtig mission, og det handler naturligvis om MORGENMAD. Jeg har netop udgivet min første e-bog, som er en inspirationsbog til morgenmåltidet. Bogen er delt op i fem kapitler, og indeholder mere end 85 velsmagende og MÆTTENDE opskrifter på bl.a grød med saltet dadelkaramel, bagte avocado med æg, baconmuffins, æblepandekager, tips til at lave din egen SURDEJ, hjemmelavet nøddesmør og mange andre opskrifter.
Der er opskrifter både til den travle hverdagsmorgen og til weekendmorgener, hvor tiden er bedre, og der måske også er plads til et sødt indslag. Brug Morgenmadsmissionen som planlægningsværktøj, brug den i køkkenet, når du handler eller tag den med dig i sofaen, og find masser af inspiration og skønne opskrifter til din morgenmad.
15 kommentarer
Hejsa.
Jeg skriver for at opfordre dig til også at udgive din morgenmadsbog i papirform. Jeg er ikke så teknisk anlagt og kan i det hele taget ikke lide opskrifter i digital form, men ville vældig gerne kunne læse opskrifterne alligevel…
Ser i øvrigt frem til IMORGEN når sin dessertbog udkommer, det ser jeg meget frem til!!! :-)
Hej Stine, Jeg tror desværre ikke Morgenmadsmissionen kommer i trykt form… Så i stedet må du købe min nye kagebog og min salatbog :-) Dejligt du følger med – tak for det!
Hej Ditte
Er det muligt at få SUNDE SØDE SAGER som ebog?
Jaaaaaa – lige her: https://itunes.apple.com/dk/book/sunde-s-sager-fra-food-club/id859135069?mt=11
Super! Tak for det. =)
Hej Ditte, var det dig der var i P4 forleden? I talte også om en bog der havde vundet en pris? Hvad hedder den? – Altså i fald det var dig jeg hørte :-)
Det var desværre ikke mig :-)
Hey, I’m Sara from Belgium and I totally love what you’re doing with food!
Is there a chance your cookbooks will be available in English or even better, in Dutch?
Hi Sara, Thank you so much. For now my books are only in Danish and my cake book is also available in Germany: http://www.amazon.de/gp/product/3799505989/ref=s9_simh_gw_p14_d0_i1?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=center-2&pf_rd_r=1JXWB6BKJQ887AV3X761&pf_rd_t=101&pf_rd_p=455353807&pf_rd_i=301128
It’s very hard for me to decifer the words here. But I am truly inspired by your work. I would like to become a member? Or be able to get magazines, cook books, ect… Thank you so much for your hard work and energies.
Your photos are soul-filling & beautiful. Do you offer you children’s sugar free cookbook in English? Or where could I find some of your recipes in English?
Thank you for any help!
Kay
Hej Ditte
Jeg var en af dem der downloadede Morgenmadsmissionen i december men fandt aldrig tiden til at kigge nærmere på dem, desværre – for nu er den væk. Og så tænker jeg, at den måske kun var tilgængelig i december og derfor automatisk er slettet nu? eller er det mig der ved en fejl er kommet til at slette den?
Bedste hilsener
Karin
Du kan hente den her: http://www.ditteingemann.dk/shop/morgenmadsmissionen :-) HUSK at gemme den på din computer :-)
Hej Ditte. Glædelig jul.
Bruger du sukrinprodukter eller andre kunstige sødemidler i “Sunde søde sager” eller sødes der kun med frugt, honning osv.?
Er der noget overlap i opskrifterne fra “Sunde søde sager” og “Sukkerfri børnefest”, eller er det helt nye opskrifter? (Hvis overlap, ca. hvor meget?)
Jeg har fået sidstnævnte bog i gave og jeg er blevet nysgerrig på mere. Hvis der ikke var corona nedlukket, kunne jeg bare gå ind i en boghandel og bladre, men nu spørger jeg så her i stedet. Venlige hilsner Cathrine
Hejsa. Har du mon misset mit spørgsmål (ovenstående)? :-) Hilsen Cathrine