Åh ja, hvem husker ikke den gode gamle kiksekage med masser af palmin og æg? Sådan blev kiksekage i hvert fald lavet i min barndom! Forleden faldt jeg over en moderne fortolkning af kiksekage med kondenseret mælk hos Lone Kjær, som jeg straks blev nød til at teste og hold da op den smagte eventyrlig godt.
Jeg har lavet nogle små ændringer i opskriften, bl.a. har jeg tilsat en smule kaffe og masser af hakkede hasselnødder på toppen. Jeg kunne ikke opdrive de firkantede vanillekiks, som normalt bruges til kiksekage, men valgte i stedet en grovere speltkiks, og den gjorde jobbet perfekt.
45 kommentarer
Hei!
Dette MÅ jeg prøve – men en “dåse kondenseret mælk”…..hvor mye er det ?
Norske og sanske dåser er kanskje ikke like store ? :)
Gratulerer med kokebok!!
Tak, Beathe. En dåse svarer til ca. 380-400 gram :-)
Har ikke fået kiksekage siden min barndom, og tror at det er det at der skal palmin i der har afholdt mig fra at lave det – så det lyder meget tiltagende at der skal kondenseret mælk i i stedet for – tror det skal prøves. Måske til tøsehygge i næste uge :-)
Du skal virkelig prøve denne opskrift – den er super nem og super skøn :-)
Wow, så fik man bare lyst til kiksekage igen. Det har ellers været et overset fænomen på det sidste, men denne her version lyder lækker og chokolade-agtig og knap så fedtet som den traditionelle. Det må prøves; har en kagefestival jeg skal til næste måned, og mon ikke en kiksekage er togrejsevenlig?
Så er kiksekage perfekt. Medbragte selv min på roadtrip til Sverige :-)
Den lyder virkelig virkelig lækker – den skal helt sikkert afprøves snarest! Kunne især forestille mig at kaffen lige giver den lidt ekstra :)
Den er virkelig lækker og i stedet for kaffe kan der sagtens tilsættes andre smagsgivere, f.eks. appelsin eller whisky :-)
Tusind tak for den fine opskrift!
Jeg elsker Kiksekage, så jeg må hjem og lave denne opskrift.
Vh Charlotte G
Do it – du vil ikke fortryde det ;-)
Ser super lækkert ud og vil gerne prøve. Kan man købe kondenseret mælk i et normalt supermarked? Har aldrig lavet noget med kondenseret mælk før.
Kondenseret mælk findes efterhånden i mange supermarkeder, så du må på jagt :-)
Har faktisk aldrig smagt kiksekage, min mor voksede op med palminudgaven og ville ikke udsætte sine børn for den oplevelse – men hold da op, hvor bliver jeg nødt til at lave denne version en dag, hvor der ikke skal spares på kalorierne! MUMS den ser god ud.
Ja, denne her udgave må du altså teste – men du har ret i, at det er en tung sag, så den skal nydes i små mængder ;-)
Uh kiksekage minder mig om barndommens ferier hos min farmor :)
Måske jeg burde prøve at give mig i kast med denne her på et tidspunkt :)
Kiksekage er også fyldt med minder for mit vedkommende :-) Du burde give dig i kast med denne udgave, for den er altså super god!
Hej Ditte!
Nu bander jeg altså, – fuck, hvor ser det eventyrlig godt og lækkert ud! Og jeg som desværre er på streng slankekur, må jo altså bryde reglerne igen, for dén kage der, dén kan ingen altså dy sig for! Det må jeg sige. Den skal prøves snarest!
– Fortsat god dag!
Knus Sofie
Hej Sofie, hvis du skal synde, så er denne kiksekage perfekt :-) den er ret heftig, så man behøver kun er lille stykke…
Så enig , den ser da bare super lækker ud, og så er den ikke så syndig så man ikke får alt for dårlig samvittighed
:-) . Knus fra Eva
Den er super lækker og ikke mindst nem at lave, så kan klart anbefale at teste den!
Så fik man lige flashback til barndommen og fødselsdage :-)
Det lyder rigtig lækker med kondensmælk – meget mere end med palmin. Så denne opskrift må klart testes på et tidspunkt
Det er meget bedre end med palmin :-)
Kiksekage! Det har jeg vist ikke fået siden jeg var 8 år og gik til spejder – får helt nostalgisk flashback til en gang rynkeby-saft og en blød skive kiksekage i lejrbålets skær (;
– Anne
Fantastisk – minder som dem har jeg også ;-)
Hvor ser den bare for god ud! Du lyder jo dejligt nemt. Min kæreste har længe snakket om kiksekage og det er da også flere år siden jeg selv har smagt det, så det skal da helt sikkert prøves. Tak for opskrift og skønne billeder :-)
Så må du helt sikkert lave den til din kæreste – den er så nem og lækker!
Har lavet denne skønne kage til fredagsguf- den er fantastisk og har fået genvalg! Uhmmm… Efter en smagsprøverunde er der kun en halv tilbage. Sådan kan det gå.
Sådan – dejligt at høre! God weekend.
Hej,
Hvor ser den bare lækker ud. Har ikke fået kiksekage i mange år. :-)
Tror jeg vil lave den til familie hygge i morgen.
Hvilken type kiks er brugt i denne opskrift?
God weekend
Mvh Mette
God idé. Jeg brugte nogle økologiske speltkiks – de smagte godt!
I can not understand how the recipe goes but it looks like a cocoa block, something I used to have all the time when I was a child :)
Normalt spises kiksekage kun til jul i Norge, men denne version kunne da være fristende anytime!!! Hasselnødder og speltkiks lyder så lækkert! (Selv om geletopper og almindelige kiks også duger – især til jul! ;))
Lige præcis – denne kiksekage kan meget nemt spises året rundt :-)
Jeg troede ikke at det var muligt at finde de firkantede vaniljekiks,
Men efter en lang søgen, fandt jeg dem i en Spar butik. De har i hvert fald de kiks i provinsen :)
Sådan – sejt. Man kan regne med provinsen ;-)
Hej Ditte
Skøn opskrift, den er allerede testet og godkendt af familien:)
Må jeg linke til den fra min blog når jeg poster det på et tidspunkt?
Hilsen Mette
Hej Mette, selvfølgelig må du det :-) god weekend!
Hey den kage ser über nice ud. Men den kondenserede mælk er den lavet til karamel inden brug eller direkte fra dåsen?
Den er så skøn. Du skal bare bruge mælken direkte fra dåsen!
Hej, lyder lækkert, har mega lyst til kiksekage og de havde ikke palmin i brugsen. hvor mørk Chokolade % cacao vil du anbefale? Hilsen Randi
Jeg bruger mørk chokolade 70% – kan varmt anbefale denne kiksekage :-)
Tak for en god og supernem opskrift. Den smager SKØNT!
Da jeg lavede den, blev chokoladen helt karamel agtig da det var smeltet
Hvad mon der gik galt?
Jeg smeltede det hele i en gryde og lagde det sammen med kiksene.dagen efter da vi skulle skærer i den, var det næsten umuligt fordi den var så karamel agtig
Det kan jeg ikke rigtig svare dig på – da jeg lavede min udgave, blev faktisk temmelig hård og fast, og skulle stå lidt ude før den blev serveret – du må prøve igen ;-)