Mens jeg var igang med at skrive dette indlæg kom jeg pludselig i tanke om, at jeg vist ikke har delt en MEGET spændende nyhed med jer. Hvis I har fulgt med på min Instagram, så har I nok allerede opdaget, at jeg for nylig var i Marrakech endnu engang med Anne Hjernøe, og denne gang var det ikke for at afholde en workshop, men i stedet for at arbejde på et fælles bogprojekt. Ja, det er altså lidt vildt, og nogle gange skal jeg lige knibe mig selv i armen, for jeg synes det er så vildt at få lov til at lave en kogebog i Marrakech og så ovenikøbet sammen med dygtige Anne! Bogen handler om krydret mad og bliver fyldt med de lækreste billeder og opskrifter – I kan godt glæde jer til bogen udkommer efter sommer!
Jeg skal nok holde jer opdateret omkring bogen, men nu skal det handle om noget helt andet….. Nemlig en lækker kikærtegryde med masser af smag og krydderier. Selvom jeg snart glæder mig til grønne og lettere måltider, så elsker jeg krydrede gryderetter, som er nemme at lave og rækker til flere dage – netop sådan én er denne ret.
{ KIKÆRTEGRYDE MED AUBERGINE & SPINAT }
4-6 personer
Denne vegetariske gryderet er både nem, billig, mættende og velsmagende. Lav gerne en stor portion, så du kan fryse en portion ned eller have rester til næste dag – retten smager nærmest endnu bedre dagen efter.
Jeg har valgt at smage retten til med harissa, som er en nordafrikansk chilisauce, der kan købes i helsekostbutikker, hos etniske grønthandlere…. eller laves selv.
2 rødløg
5 fed hvidløg
3 tsk harissa
4 tsk spidskommen
2 tsk kanel
salt
4 ds hakkede tomater (1600 g)
4 dl vand
2 auberginer (500 g)
kokosolie til stegning
2 ds kikærter
150 g frisk spinat
frisk koriander til pynt
Pil rødløg og hvidløg og hak begge dele fint. Kom det i en gryde sammen med harissa, spidskommen, kanel, salt, tomater og vand – rør det godt sammen. Sørg for, at gryden kan tåle at komme en tur i ovnen. Læg lå på gryden og stil den i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 1½ time.
Skær auberginerne i små tern og steg dem lidt ad gangen i olie på en pande, til de er bløde og gyldne på alle sider. Krydr med salt. Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Rengør spinaten grundigt og skær det ud i tynde strimler.
Tag gryden ud af ovnen og rør godt rundt – smag tomatsaucen til og tilsæt evt. mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens. Tilsæt auberginer, kikærter og spinat og stil gryden i ovnen igen i yderligere 15-20 minutter.
Fordel gryderetten i skåle og pynt med frisk koriander inden servering – serveres med fx naanbrød eller andet lækkert brød.
2 kommentarer
SIKKE en god nyhed, jeg elsker dine tidligere kogebøger – især “Vegetar” er en fast inspirationskilde når kreativiteten er gået i stå. Jeg skal selv til Marokko om et par måneder og glæder mig sådan til at opleve landet for første gang – så jeg skal helt sikkert have fingrene i kogebogen når den engang kommer på gaden, så kan den fungere som en lille walk down memory lane ;)
Tusind tak – det er jeg så glad for at høre… og rigtig god tur til Marrakech :-)