Så står den atter på pizza. Jeg prøver at få ryddet en smule ud i mit køleskab, da jeg smutter en tur til min favoritby, Berlin, senere på ugen. Derfor blev det til en omgang reste-pizza med bl.a kartofler og andet godt fra køl.
Min opskrift giver 2 pizza’er – passende til 2 personer og hvis man er heldig er der et stykke til frokosten dagen efter!
Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk groft salt
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg
Sort peber
Et nip sukker
Det hele blendes sammen og smages til. Resten af tomatsaucen kan sagtens fryses til endnu en omgang pizza.
Pizzabund:
5 g gær
0,5 dl surdej (undlades hvis man ikke har surdej og mængden erstattes af vand)
2,5 dl koldt vand
1 tsk groft salt
Ca. 350 – 400 g manitoba hvedemel (en blanding af durum og tipo 00 kan også bruges)
Rør gær og surdej sammen – tilsæt vand og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud. Kom fyld på og bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizzaerne bages i ca. 10 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
Den ene pizza bestod af tynde skiver søde kartofler, serranoskinke, rosmarin og frisk mozzarella. Den anden bestod af tomatsauce, kogte kartofler i tern, serranoskinke, frisk mozzarella og efter ovnen blev den toppet med tynde skiver fennikel og frisk oregano.
2 kommentarer
Kartoffelpizza er en af mine livretter, både med tynde skiver, og stegte både. Mums!
Jeg skal også til Berlin, men må vente til uge 42. Rigtig god tur!
Det er også en af mine favoritter :-) God tur til Berlin når din tid kommer!