Kære allesammen,
Håber I har haft en dejlig påske – jeg har tilbragt den hos familie i Jylland, og den har stået på afslapning, gåture, god mad og bagning sammen med min mor. Vi besluttede os for at kaste os over en omgang kanelsnurrer og det fortrød vi bestemt ikke! Det er til dato de bedste kanelsnurrer jeg har smagt (og bagt) – jeg har nemlig en svaghed for nybagt brød med masser af smør og kanel. Vi fandt inspiration til vores opskrift lige her, og har du ikke surdej, så kan du sagtens undlade det…. Bare du lover at bage dem :-)
Kanelsnurrer med surdej & kardemomme ♥
ca. 12 stk
Dej:
20 g gær
3 spsk surdej
3 dl mælk
1 æg
75 g sukker
1 nip salt
10 g stødt kardemomme
ca. 650-700 g hvedemel
100 g smør
Remonce:
125 g blødt smør
3-4 tsk stødt kanel
125 g sukker
Kom gær i en røremaskine sammen med surdej og mælk – rør gæren ud. Tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme og rør igen. Tilsæt mel lidt ad gangen – dejen må endelig ikke blive for tør, så hold hellere lidt tilbage. Ælt dejen med en dejkrog i ca. 5 minutter, hvorefter smør tilsættes i små tern. Ælt igen i ca. 3-4 minutter – dejen skal slippe skålens kanter og virke blød og luftig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 -2 timer. Rør imens smør, kanel og sukker sammen til en remonce.
Når dejen har hævet rulles den ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 30*45 cm. Smør remoncen ud på hele dejen, så det er jævnt fordelt. Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel indover den første, så du får tre lag dej – rul dejen en smule ud igen, og skær den i 12 strimler ( 30 cm lange og 2,5 cm brede). Sno strimlerne og slå en knude på hver strimmel. Læg dem på en bageplade med bagepapir, hvor de pensles med sammenpisket æg.
Bages ved 200 grader i ca. 12 minutter.
8 kommentarer
Åh hvor ser de lækre ud! Jeg har gået og haft sådan en lyst til lige netop kanelsnurrer på det sidste! Der er bare noget hyggeligt over duften (og smagen!) af hjemmebag og kanel
Lige præcis – det er det bedste ❤️
Super fantastisk opskrift. De bedste kanelsnurrer jeg har smagt
Dejligt at høre :-)
Hej :) mener du 3 dl mælk?
He he… JA ;-)
De ser så lækre ud og er et perfekt projekt i denne tid! Vil jeg kunne undlade gær og udelukkende lave dem med surdej? :-)
Skal surdejen være peak/ bageklar eller kan man bruge rest fra fodring?