Hvis der er noget jeg elsker så er det kanel… ja, der kan muligvis godt være tale om et misbrug, da jeg spiser kanel hver eneste dag – dog er det i min morgengreenie og desværre ikke i form af kanelkage.
Denne kanelkage smager virkelig godt, hvilket nok er på grund af de seriøse mængder af nøddesmør der er i kagen. Udover at smagen er i top, så er kagen nem at lave og gluten- og mælkefri.
{ KANELKAGE MED NØDDESMØR }
12 stk
250 g nøddesmør, brug din favorit – find min opskrift her
2 æg
75 g kokossukker eller sukrin gold
2 spsk kokosfibermel
20 g kokosmel
2 tsk kanel
½ tsk bagepulver
50 g mørk chokolade, 85%
2 spsk kokosflager
Pisk nøddesmør sammen med æg og kokossukker godt sammen. Vend kokosfibermel, kokosmel, kanel og bagepulver i dejen og rør det hele godt sammen. Fordel dejen i en form på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og drys med hakket chokolade og kokosflager. Dejen bliver rimelig fast, men sådan skal den være.
Bag kagen i ovnen ved 185 grader i ca. 20 minutter. Lad kagen køle helt af, inden den skæres ud i små firkanter.