Selvom sæsonen for havtorn er ved at være slut, kan det jo være at nogle af jer, har gemt en rest havtorn i fryseren eller allerede har lavet en sirup, saft eller syltetøj ud af de små syrlige bær. Til denne kage har jeg tilsat resterne af min havtornsirup, som jeg fik i gave sidste år og bl.a. også har brugt til en dejlig is med havtorn.
Da jeg for nylig var en tur i Berlin, købte jeg nogle små, fine forme, som jeg har brugt til kagerne. Du kan sagtens bruge en springform, franskbrødsform eller en stor randform, hvis du ikke lige har de samme som mig.
Min kage er egentlig lavet ud fra princippet pund til pund – altså lige dele sukker, smør og mel. Hvis du ikke har havtornsirup, kan du lave kagen med f.eks. saft og skal fra citron, appelsin, grape eller en anden syrlig smagsgiver.
Lys kage med havtorn, ca. 8-10 personer:
200 g blødt smør
200 g sukker
3 æg
1 tsk ren vanillepulver
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
et nip salt
1 spsk mælk
2 spsk havtornsirup
glasur:
ca. 150 g flormelis
havtornsirup
Pisk smør og sukker sammen til det bliver lyst og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk til blandingen er ensartet. Tilsæt vanille, mel, bagepulver og salt og pisk ved laveste hastighed. Rør mælk og havtornsirup i dejen og fordel den i to smurte forme, Ø 14 cm eller i en springform, Ø 24 cm. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 30-35 minutter – tjek efter 30 minutter!
Imens kagerne er i ovnen, røres glasuren sammen. Rør flormelis med havtornsirup eller vand – glasuren må gerne være tyk, skinnende og glat, så tilsæt væsken lidt ad gangen.
Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med glasur og spises helst samme dag.
12 kommentarer
Flot, enkelt og elegant havtornkage, den må vi da prøve :)
Men det bliver vist desværre uden havtorn.. jeg vil gerne prøve med rød grape..
Så vi skal nyde grapekage på søndag :))
Knus og god weekend
Tusind tak – også god weekend til dig!
PÆNT
TAK :-)
· { smukke billeder, delikat blog … jeg kommer tilbage! } ·
Tusind tak!
Bliver simpelthen nødt til at kommentere de fine billeder og ikke mindst de smukke flag – hvor har du hittet dem henne?
Tusind tak Stine. De små flag er købt hos den smukke blog og shop: http://shop.herriottgrace.com/
Meget delikate billeder! Man får så afgjort lyst til at afprøve idéen, jeg har dog heller ingen havtorn, men en spændende stikkelsbærsirup, som jo også har en dejlig syrlighed.
Hvad hedder formene? Tænker de kan findes i Kunst & Køkkentøj, eller på nettet et sted.
Tak for en lækker blog,
La Cucina Nada
Tusind tak – god ide med stikkelsbær! Jeg kan ikke se navnene på mine forme, men mon ikke Kunst & Køkkentøj har nogle der minder om – ellers har H. Skjalm P. også et stort udvalg af forme :-)
Hej. Jeg synes det lyder svært lækkert med havtorn – i al slags mad faktisk. Meeeen, jeg har ikke kunne hitte det nogen steder. Hverken “friske” eller i sirupform – har du nogen gode tricks til hvor det kan købes? jeg bor i KBH. Bedste hilsner, Katrine
De friske er ikke i sæson endnu, men når de kommer kan de bl.a findes ved Sluseholmen og ved kolonihave-området i slutningen af Islands Brygge!