Jeg er vild med kål i alle afskygninger – udover at det er en billig spise, så er kål både smukt, velsmagende og super sundt. Jeg spiser en hel del kål i vintermånederne og derfor altid på udkig efter nye opskrifter og tilberedningsmetoder. Jeg har taget en klassisker på salatkortet nemlig cæsarsalat og lavet den om til en vinterlig kåludgave.
{ Kål-cæsarsalat }
tilbehør til 4 personer
Ønsker du en fyldigere, mere mættende salat, så tilsæt kylling.
4-5 stilke grønkål
4-5 stilke palmekål
2 avocadoer
25 g parmesan
Brødcroutoner:
2-3 skiver surdejsbrød
olivenolie til stegning
Dressing:
2 æggeblommer
1 tsk grov sennep
4-5 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
skal fra 1 økologisk citron
1 fed hvidløg, revet
2 spsk parmesan, revet
salt og peber
Rengør kålbladene, fjern stokkene, og hak/snit kålen i små stykker. Skær avocadoerne ud i skiver eller små tern, og bland det med kål, og parmesan i flager.
Skær brødet ud i små tern og steg dem på en varm pande i olie indtil de bliver sprøde og gyldne. Tag brødcroutonerne af panden og drys med salt.
Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen, og smag den til. Vend dressingen i salaten, og top med de sprøde brødcroutoner til sidst.
1 kommentar
I am proud of you just for doing it DIY. I am so not a DIY person. I’m too scared it’ll turn out like crappy doo doo. Yours, however, turned out very nice..-= Margaret (Nanny Goats)´s last blog .. =-.