Dette indlæg er lavet i samarbejde med Ren Madglæde og er et sponsoreret indlæg.
Glædelig jul allesammen – idag får I den sidste opskrift i min lille serie omkring økologisk julemad, som jeg laver i samarbejde med Ren Madglæde.
Jeg er selv stor fan af den traditionelle julemad, men jeg sørger altid for, at der også er grønne muligheder mellem flæskestegen og de brunede kartofler, og jeg elsker at forvandle julens rester til salater og andre gode sager. Så hvis du skulle have rester tilbage af fx. juleanden, så kan du passende lave denne kålsalat – og den kan selvfølgelig også laves selvom du ikke har rester tilbage.
I skal selvfølgelig ikke snydes for lidt øko-info;
Du kan have god smag i munden, når du vælger den økologiske and til jul. Alle de økologiske ænder har nemlig god plads og kommer ud i det fri. Derfor anbefaler Dyrenes Beskyttelse bl.a., at man vælger økologiske ænder. Æbler er den største kilde pesticider i vores kost og står for en tredjedel af de pesticidrester, vi danskere indtager. Det skyldes, at vi spiser mange æbler, og at der ofte findes rester af pesticider i æbler. Så hvis du vil undgå pesticider, er det sikreste at vælge de økologiske æbler.
{ Kålsalat med spicy and & vaniljedressing, 4 personer }
2 andebryster, ca. 600 g eller en rest and fra juleaften, økologisk
Krydderiblanding til and:
2 tsk økologisk fennikelfrø
2 tsk økologisk five spice
2 tsk havsalt
1-2 tsk økologisk chiliflager
Salat:
200 g økologisk kål, fx. grønkål, palmekål, rødkål, savoykål eller en blanding
kernerne fra 1 økologisk granatæble
2 økologiske æbler
75 g økologiske pekannødder eller valnødder
Dressing:
4-5 spsk økologisk olivenolie
vaniljekorn fra ½ vaniljestang, økologisk
2 spsk økologisk æblecidereddike
salt og peber
Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.
Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, massér den evt. ind i kålen og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering. Skær æblerne i tynde både og bland dem i salaten sammen med granatæblekerner. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Salaten kan serveres med groft brød.
Find mange flere spændende opskrifter på Ren Madglæde.
2 kommentarer
Jeg fandt din blog, jeg kan godt lide den.
Fremragende arbejde