Biscotti er en herlig lille kage, som f.eks. kan bruges til en ekstra lille julegave, hvis man er til gaver af den hjemmelavede slags.
Jeg havde tænkt at bage en omgang biscotti med mandler og kanel, men endte med pistacienødder og kardemomme. Jeg var så heldig at Claus Meyers nye kagebog, Meyers kager, dumpede ind ad min brevsprække den anden dag, hvor der bl.a. er en opskrift på tekager aka. biscotti med pistacienødder. Jeg synes, det var så yndigt med de små grønne nødder, så mandlerne blev i sidste øjeblik udskiftet. Meyers nye kagebog er fyldt med indbydende kageopskrifter, både kendte klassikere, men også nye søde sager, som klart skal afprøves.
Nå, men tilbage til min biscotti – her kommer opskriften og det gode ved disse kager er, at man kommer det i, som man har i skabene eller lave dem naturel. De smager godt med næsten alt. Se inspiration her og her!
Bland alle ingredienserne sammen – det tager lidt tid at ælte massen sammen, så vær tålmodig.
Dejen formes til en aflang stang, ca. 2 cm. tyk og pensles med æg inden en tur i ovnen.
Bages 20 minutter ved 180 grader. Tages herefter ud og skæres i tynde skrå stykker. Bages igen 20 minutter ved 150 grader.
7 kommentarer
MUMME ;O)
the biscotti looks so good! and I love your photos, I’ll definetly follow you!
Great to hear that you like my blog despite the Danish language:-)
De passer PERFEKT til min egen hjemmekaffebar, hvor jeg laver god kaffe og skønne espresso’s i fine kopper….
Uhhh egen kaffebar.. Det lyder som om disse biscotti passer perfekt ind i det koncept :-)
Lækkert, kan sikkert også bruges når det ikke er jul – skal helt sikkert prøves. :)
@Kirsten; De kan bestemt spises hele året rundt.. Ellers kan du prøve denne opskrift: http://www.thefoodclub.dk/biscotti-med-lakrids/