Det er først rigtig sommer når supermarkederne bugner af kammerjunkere og koldskål. Jeg må indrømme, at jeg vist aldrig har smagt færdigkøbt koldskål, for det er så pokkers nemt at lave selv. Jeg har heller aldrig været stor fan af kammerjunkere, men har fundet nogle spiselige fra Urtekram bagt på speltmel. Ellers er koldskål jo skøn med friske jordbær eller banan i.
Jeg laver altid koldskål med frosne jordbær i for det minder mig om sol, sommeraftener og min barndom.
Her er mit indspark til en god gang koldskål.
Jordbærkoldskål til flere dage:
1 L. ylette eller yoghurt
1 L. kærnemælk
Ca. 5 spsk. flormelis
Ca. 300 g. frosne jordbær
1 vanillestang
Det hele blendes rigtig godt og grundigt og smages til med sukker og evt. citronsaft.
God sommer!
1 kommentar
[…] har tidligere lavet andre varianter af koldskål som kan ses her og her… Gamle indlæg med gamle og knap så pæne billeder […]