Tusind tak for alle de gode tips og inputs til mit sidste blogindlæg – jeg har verdens sejeste læsere! Så derfor giver jeg kage…. eller i hvert fald opskriften på en mega lækker kage. Opskriften lavede jeg til Fit Living sidste år, og jeg ved naturligvis godt, at det ikke helt er bærsæson endnu, men jeg har bare så svært ved at vente :-) Tærten kan også bages med æbler, pærer, ferskner, blommer, abrikoser og andre typer af frugt.
Grov galette med sommerbær, 3-4 pers.
Dej:
80 g hvedemel
ca. 50 fuldkornsspelt
et nip salt
2 spsk rørsukker eller kokossukker
50 g blødt smør
25 ml koldt vand
Fyld:
250 g friske bær, fx jordbær, blåbær, brombær og hindbær
2 spsk rørsukker eller kokosukker
1 spsk majsstivelse
Kom alle ingredienserne til dejen i en foodprocessor, eller ælt dejen i hånden. Undgå at arbejde for meget med dejen – den skal bare være smidig og hænge sammen. Rul dejen ud til en cirkel, Ø 22 cm – det er nemmest at rulle den ud direkte på et stykke bagepapir.
Skær jordbær ud i mindre stykker og bland dem med de andre bær. Vend forsigtigt sukker og majsstivelse rundt i bærrene. Fordel bærrene på tærtebunden, og fold kanterne op – pensl kanterne med vand.
Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 35 minutter, eller indtil tærten er sprød og gylden.
Server tærten lun med fx creme fraiche, is eller skyr, og et drys flormelis.
7 kommentarer
Wow :)
Enkel, rustik og smuk tærte :)
En forårskage som smager af sommer og sol..
Og perfekt til søndags kaffen :-)
Tusind tak – god weekend.
Den galette skal på bordet i løbet af sommeren, det er sikkert og vist.
Og så skal den pyntes med spiselige blomster i alskens farver!
PS. Sig til hvis du vil komme og plukke når tid er, for resten.
TIL!!! Det vil jeg rigtig gerne, så lad os lige finde ud af noget :-)
Ser sindssygt lækkert ud!
Tror du det er muligt at bruge rabarber?
Det ser da super lækkert ud! Det skulle man da nok lige overveje…
God idé :-)