Jeg elsker stort set alle slags ost, men jeg har en ekstra stor svaghed for gedeost, feta og halloumi/grillost. Derfor har jeg naturligvis med stor fornøjelse udviklet nogle opskrifter til Taverna, hvor jeg har har brugt netop disse typer af ost. Jeg vil dele to af mine favoritter med jer lige her, men der er også masser af andre lækre opskrifter og inspiration, som jeg synes I skal tjekke ud på Taverna.dk.
{ Bagte søde kartofler med gedeost & citron }
Tilbehør til 4 personer
500 g søde kartofler
2 spsk olivenolie
skal fra 1 økologisk citron
salt og peber
100 g blød gedeost
4 spsk græskarkerner
75 g rucola
Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern eller tynde skiver, og vend dem med olie, citronskal, salt og peber. og hakket rosmarin. Kom blandingen på en bageplade med bagepapir og bag det ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter. Tag bagepladen ud og smuldr gedeost henover og drys med græskarkerner.
Bag det yderligere 10 minutter. Fordel blandingen på et fad og smag til med salt og peber.
Top det med rucola og server salaten lun.
{ Rødbedebøffer med grillost }
2 personer
250 g kikærter, kogte eller fra dåse
2 æg
1 håndfuld bredbladet persille
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
2 tsk chiliflager
300 g rødbede, revet
125 g grillost, revet
salt og peber
kokosolie til stegning
Kom kikærter, æg, persille, hvidløg og krydderier i en blender eller foodprocessor og blend det hele godt sammen til en ensartet fars.
Kom det i en skål og rør revet rødbede og grillost i og tilsæt salt og peber.
Lad farsen hvilen i ca. 30 minutter.
Form forsigtigt små bøffer, ca. 10 stk., evt. med fugtige hænder, og steg dem i kokosolie ved middelvarme, indtil de er gyldne og sprøde.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Taverna og er et sponsoreret indlæg.
4 kommentarer
Har samme svaghed for ost, så jeg må af og til rationere mit indtag, da det jo sætter sig på sidebenene;-)
Ost er mums i stor stil! Fantastisk i alle afskygninger og smage og det passer til en gedigen gang råhygge med ebogen Direktørens sekretærer! Spænding til munden og hjernen … Vidunderligt!
De ser virkelig lækre ud de rødbedebøffer. Jeg kan dog ikke finde halloumi i nogle af de lokale supermarkeder, så kan man eventuelt erstatte det med almindelig græsk feta?
Du kan bruge grillost, som du burde kunne finde i de fleste supermarkeder :-)