I dag er det d. 1. juli og jeg synes ærligt talt godt, at solen kunne komme frem – når jeg kigger ud af mit vindue ligner det allermest en efterårsdag, og det er jeg mildest talt en anelse træt af. Men når det engang bliver sommer, så har jeg tænkt mig at drikke masser af iskaffe på min terrasse – jeg har nemlig fået mig en fantastisk espressomaskine, som jeg er super begejstret for. Jeg ved det lyder skørt, men jeg bliver så glad, hver gang jeg laver mig en kop kaffe, for i mange år har jeg drømt om at have en god espressomaskine, og nu har den endelig fundet vej til mit køkken. Den fylder dog det halve af køkkenbordet, men skidt pyt – bare jeg kan få god kaffe hver morgen :-)
At lave en iskaffe er jo ikke den store videnskab; det er min version i hvert tilfælde ikke. Kort og godt går det ud på at brygge en god kop kaffe eller espresso, opløse en smule agavesirup/sukker/farin i den varme espresso, fylde glasset op med is, hælde mælk på og klar til servering. Alternativt kan det hele blendes, hvilket giver en mere “iset” iskaffe.
Husk: min konkurrence er stadig er i gang – jeg trækker en vinder i morgen, og der er en salatbog på højkant, så skynd jer ind og deltag.
16 kommentarer
Ja, tåbeligt vejr i dag. Heldigvis er der lys forude – så maskinen skal nok komme i brug :-) Må jeg spørge, hvilken maskine du har? Synes det er en jungle……. I øvrigt er min søde tand syg med en ægte græsk frappe, men jeg kan ikke finde ud af at lave dem. Du har vel ikke et tip? Drikker i mellemtiden, indtil jeg finder tricket, almindelig iskaffe som din. Den er også skøn! Og som sædvanlig et smukt foto :-)
Hej Nina, Jeg elsker også frappe og har drukket mange af dem i Grækenland – mon ikke du bare skal blende iskaffen og komme masser af sukker i. Mange steder i Grækenland bruger de bare pulverkaffe til frappe, men mon ikke en god espresso også går an :-) Jeg har købt mig en Vibiemme Domobar dual boiler, som er fantastisk. Derudover har jeg en Mahlkönig Vario kaffekværn, som også er i top.
Nina: vi har en meget entutiastisk kaffeekspert i familien og han rådede os til at købe en Rancilio Silvia – MEN det er langt fra nok med en god maskine. Man skal også have en god kværn (det er næsten endnu vigtigere). Her har vi en Rancilio Rocky. Vi er meget tilfredse med begge dele.
Tusind tak, begge – så blev jeg klogere :-)
Mht. frappe: Synes ikke helt, det blot er et spørgsmål om at blende. Så får jeg en Baresso ice blend, og det er også fint. Men frappe’en har lige noget lidt andet, synes jeg – men det er nok bare mig :-)
Du har helt ret – det er bare som om, at frappe skal drikkes i Grækenland og smager bedre i sydens sol ;-) Måske du kan google dig frem til en græsk opskrift…
Ser lækkert ud!
Lige mht. frappé, så plejer jeg at lave dem således:
1,5-2 tsk. nescafé puttes i et bæger, der hældes koldt vand på så det lige dækker. Kaffen blendes nu op med en stavblender til det skummer. Hældes i et glas og der fyldes op med koldt vand. Isterninger kommes i. Der puttes mælk og sukker i efter smag og behag :)
det er nogenlunde sådan de laver dem i Grækenland ;)
Ihhh, tak for opskriften, Christina :-) Det må prøves.
Hej, jeg har arbejdet på en kaffebar hvor vi lavede frappé ved at lave et-to skud espresso som kom i en drinks shaker, dernæst tilsættes en spsk brun farin eller rørsukker og fem-seks isterninger og en sjat mælk. Så skal den shakes godt og grundigt, hældes i et stort glas sammen med isterningerne og fyldes efter med mælk.
Mums – tak for tippet :-)
De ser godt nok skønne og dejlige sommelige ud! og ja hvor bliver det godt når sommeren for alvor brænder igennem… for det gør den da helt sikkert lige om snart :) Så er jeg også med på litervis af iskaffe, for lige nu er det altså bare for koldt… Har egentlig altid holdt mig til frappe, for det er bare så supernemt at lave… Har en opskrift liggende på http://www.mitlivskogebog.com/2012/08/frappe-iskaffe.html#.UdK02eCAWfg – smager af Grækenland :)
Super – mange tak for opskrift. Hepper på sol, sommer og masser af iskaffe meget snart! :-)
Hvor har du de fine glas fra?:-)
De er fra USA og jeg er vild med dem :-)
Tja.. Noget nyttigt skal man jo bruge køkkenbordet til :))
Tillykke med din nye smukke espressomaskine :))
Kaffe er uundværlig og en dejlig drik på mange måder :))
Jeg må tilslutte mig den herlige og skønne iskolde frappe, uhm.. men den skal nydes på Kreta :))
Solskins hilsner og kaffeduft, Birgit
Tak – jeg er super glad for min nye maskine og byder gerne på en kop kaffe næste gang I er i Kbh – bare sig til, så åbner Dittes Kaffebar :-)
Dittes Kaffebar, den vil jeg glæde mig til at nyde :o)
Knuzz