TAK for alle jeres kommentarer på min konkurrence forleden – det var spændende at læse alle jeres kommentarer, og jeg kunne fornemme, at nogle af jer har de samme udfordringer når det kommer til at spise flere grøntsager. Mange af jer mangler ny inspiration til reelle vegetarretter, som mætter og kan bruges som et hovedmåltid… Her vil jeg lave skamløs reklame for min kogebog, VEGETAR, for den er nemlig fyldt med opskrifter på bl.a vegetariske hovedretter, som både er nemme, sunde og mættende. Der var også en del af jer som skrev, at det kunne være svært at sammensætte salater… og her må jeg slå et slag for min bog, SALATSNEDKER, som er proppet med gode salatopskrifter til enhver anledning og enhver sæson.
Derudover fornemmede jeg også lidt udfordringer ift. til en specifik grøntsag; nemlig broccoli. Så derfor skal dette indlæg handle om broccoli…. en grøntsag som jeg virkelig elsker, og som jeg spiser hver eneste dag. Broccoli er i sæson fra juni – november og opbevares bedst på køl. Broccoli kan bruges i rå form, dampet, stegt, bagt som fx. broccolifritter, i supper, salater, brød, smoothies osv. Broccoli er en grøn grøntsag, og fra grønne grøntsager får vi masser af gode fibre, som kan være gavnlige for vores fordøjelse og medvirke til, at vores mave fungerer godt. Den grønne farve i grøntsagerne skyldes stoffet klorofyl. Klorofyl menes at være forbyggende i forbindelse med visse former for kræft, og jo mørkere grøn grøntsagen er, des mere klorofyl indeholder den. Grønne grøntsager og frugt er gode kilder til A- og K-vitamin, samt folinsyre, som er et B-vitamin og vigtigt i forhold til graviditet og opbygning af fosterets nervesystem. Du finder også masser af calcium i de grønne grøntsager og frugter, som er gavnligt for opbygning og vedligeholdelse af vores knogler.
{ Lun salat med bagt broccoli, pekannødder & rosiner }
tilbehør til 4 personer // OPSKRIFT FRA SALATSNEDKER
Broccoli er en slags supergrøntsag – ud over at smage godt, så er den fyldt med alverdens gode ting som B-, C- og E-vitamin samt jern, kalk og calcium. Til denne salat kan du sagtens bruge stokken – den smager dejligt og er rigtig sund, så lad endelig være med at kassere den.
1 broccoli
2-3 spsk olivenolie
salt og peber
50 g pekannødder eller valnødder
100 g feta
50 g rosiner
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 spsk rødvinseddike
1 spsk grov sennep
salt og peber
Skær broccolien ud i mindre buketter og kom dem i en foodprocessor. Blend dem, til det bliver helt fint, nærmest som ris. Vend det med olivenolie, salt og peber og bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir. Hak pekannødderne fint og vend dem i blandingen. Bag det hele ved 185 grader varmluft i 10-12 minutter – rør i det undervejs.
Tag pladen ud af ovnen og lad det køle af. Vend den bagte broccoli med feta og rosiner. Pisk ingredienserne til dressingen godt sammen og smag den til, inden den vendes i salaten.
3 kommentarer
Helt klart en vinder-salat (c: hele familien ææælskede den. Vegetar-bogen er nu købt og mange af de 140 opskrifter er på vores mad-plan i den næste uge – glæder mig (c:
Juhuuuuuu, dejligt at høre :-)
Selvom jeg selv er slagter og har spist kød i mængder i mange år, så nyder jeg stadig en god vegatarret. Man har det bare meget bedre efter de der lette proteiner der er i fks. broculi.