Sidste weekend var jeg på besøg hos mig mor – jeg ankom sent om aftenen og hun stod klar med kaffe og nybagte hindbærsnitter – virkelig sød mor jeg har. Hendes opskrift på virkelig gode hindbærsnitter er denne, som jeg har haft på bloggen længe og er en af de mere populære opskrifter.
I den klassiske hindbærsnitte er der både hvedemel, sukker og masser af glasur, hvilket jo smager fantastisk, men jeg har udviklet en lidt anden hindbærsnitte, som både er gluten- og sukkerfri og med hjemmelavet hindbærmarmelade.
{ HIMMELSKE HINDBÆRSNITTER }
12 stk
Kokossmør eller creamed coconut er fantastisk som glasur. Det har næsten samme konsistens og smager mildt og lækkert. Giv det et par sekunder i mikroovnen, så er kokossmørret blødt og lige til at smøre på hindbærsnitterne.
Marmelade:
2,5 dl frosne hindbær
½ dl vand
1 tsk ren vaniljepulver
3-4 spsk sukrin gold (eller anden sødemiddel)
2 tsk chiafrø
Dej:
125 g alm. mandelmel
50 g kokosfibermel
75 g blødt smør
1 æg
3 spsk sukrin gold (eller anden sødemiddel)
Glasur:
4-5 spsk kokossmør, creamed coconut
Topping:
frysetørret bær, pistacienødder eller fx tørrede, spiselige blomster
Start med at lave marmeladen. Kom alle ingredienserne i en gryde, og lad det småsimre i ca. 20 minutter. Smag til og tilsæt mere sukker, hvis den mangler sødme, og lad det køle helt af.
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom mandelmel, kokosfibermel, smør, æg og sukrin gold i en skål, og ælt det godt sammen. Det er klart nemmest at ælte dejen i hånden. Dejen skal kun lige samles, så pas på med at arbejde for meget med dejen. Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter, så er den nemmere at rulle ud. Rul dejen ud på et meldrysset bord, til den er ca. 3-4 mm tyk. Udstik dejen som cirkler, stjerner, firkanter eller noget andet sjovt. Læg forsigtigt de udstukne stykker dej på en bageplade med papir, og bag i ca. 8-10 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.
Læg bundene sammen med ca. 1 tsk marmelade, og pynt med kokossmør som glasur og forskellige toppings.
Opbevar kagerne i en tætsluttet dåse.
4 kommentarer
Oh, how delicious!
MUMS for en fræk opskrift! Den skal jeg helt klart prøve her til påsken, mens jeg leger med en anden fræk snack nemlig, ebogen Direktørens sekretærer! Super mange tak for opskriften :)
Lyder helt forrygende og fantastisk form for nytænkning :)
Det skal jeg bare prøve.. lyder helt vildt lækre..
Chiafrø i marmeladen er det for at tykne ?? Smart..
God påååske :P)
Ja, det er nemlig smart… og det bliver rigtig godt!