I aften skal jeg have gæster til middag og hovedretten består af stegt flæsk med persillesovs, så for at få balance i tingene, har jeg valgt at servere cupcakes til dessert – så er der styr på det maskuline vs. det feminine.
Jeg synes ofte, at cupcakes bliver for søde og især frostingen kan blive noget frygteligt sukkerstads, så derfor har jeg tilsat hindbær til kagen og havtorn på toppen af frostingen. På den måde er kagen sød, cremet og syrlig på samme tid – lige efter mit hoved. Men hvis man ikke er til hindbær, hvid chokolade eller havtorn, tilsætter man bare andre gode sager.
Cupcakes, 10 stk.
3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanille eller vanillekorn
50 g. hvid chokolade, grofthakket
Frosne hindbær
Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mel, bagepulver og mælk tilsættes og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst røres den grofthakkede hvide chokolade i og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op. De frosne hindbær kommes ovenpå dejen, ca. 3 hindbær på hver kage.
Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med frosting.
Alle ingredienserne til frosting, undtagen hvid chokolade, kommes i en skål og piskes godt, enten med håndmixer eller i en røremaskine. Frostingen skal være tyk og glat, og hvis den bliver for tynd, så tilsæt ekstra flormelis. Til sidst røres den finthakkede hvide chokolade i og frostingen kommes i en sprøjtepose eller man kan dekorere med en spatel eller kniv. Jeg bruger tyl og sprøjtepose, men det kan gøres det på mange måder. Jeg valgte at pynte mine kager med frysetørrede havtorn og finthakkede pistacienødder.
De færdige cupcakes opbevares køligt indtil de skal spises…. Hvilket er nu, så god weekend!
13 kommentarer
Lækker lækker kombination! Må jeg spørge hvor du har skaffet havtornen henne? Om du selv har været ude i vildmarken i vinters, rigtig god weekend.
Jeg har købt havtorn hos Grød på Jægersborggade i København :-)
Hvor køber du dine køkkenredskaber? Er især vild med ‘glasset’ med kirsebær på låget fra indslaget spis kål:)
Lige præcis glasset med kirsebær på, kan jeg ikke huske hvor er købt, for det er mange år siden. Men ellers køber jeg mine køkkenredskaber forskellige steder, loppemarkeder, på rejser, Notre Dame i København, web-shops, Søstrene Grene m.v. :-)
Sikke en fest :)
Total vildt lækkert, synd jeg ikke er din gæst… Men tusind tak for opskriften og de smukke billeder.
Kan det virkelig passe at der skal 6 dl flormelis til frosting??
Jeg har også ledt efter havtorn, måske det ikke findes i Jylland…
Velbekomme :O)
Ja, der skal meget flormelis i, for ellers bliver frostingen ikke tyk nok :-) mht. havtorn så prøv at søge lidt rundt på nettet. Måske du kan bestille det hjem et sted fra :-) Mine gæster sagde, at det var den bedste kage de havde smagt!
Cupcakes med balance – jeg kan ikke være mere enig med dig, ofte er det en hvinende sød fornemmelse… Derfor lyder disse til at have en snert af det syrlige som pendant til den hvide chokolade. Den kombination må jeg prøve af!
Godt tip med havtorn hos “Grød”, ellers har urtedamen ved Torvehallerne det også, hvis altså man kommer på de kanter…
Dine billeder er BARE smukke. En fornøjelse at kigge forbi din blog hver gang!
Mvh La Cucina Nada
Jeg kan varmt anbefale at prøve disse cupcakes – de blev virkelig gode og nu desværre spist :-) Dejligt du følger med på bloggen og du kan lide hvad du ser ;-)Tak for tippet med havtorn!
Hej Ditte :)
Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://jegelskerbaremad.blogspot.com/2012/03/endnu-en.html
God dag.
– Camilla Christine
Hej Camilla,Tak for din kommentar og mange tak for den fine blog-award :-)
Hvor ser de bare lækre ud! Og super flot styling, hvor har du de små flag fra?
De var også meget lækre :-) De små fine flag er fra Canada!
Hej Ditte :)
Det lagkagefad i glas du har, er det fra IKEA? Der hører et glaslåg til..
Det er fordi jeg selv lige har købt et magen til og er i tvivl om det kan tåle opvaskemaskine.
Ved du det? :)