Jeg har tidligere delt opskriften på den gode gulerodskage fra min bog “Sunde Søde Sager” . Jeg har udviklet lidt på kagen, og tryllet den om til en festkage, som er nem at lave og smager super skønt. Kagen er bagt med mandelmel og fuldkornsspelt, og derudover har jeg brugt kokossukker og revet æble til at søde kagen med.
{ Gulerodskage DELUXE, ca. 10-12 pers. }
225 g mandelmel
175 g groft speltmel
3 tsk bagepulver
2 tsk stødt kanel
et nip salt
4 æg, str. L
4 gulerødder – ca. 300 g
1 stort æble
60 g valnødder
100 g neutral olie
6-7 spsk kokossukker
Frosting:
500 g flødeost eller mascarpone
3 spsk skyr eller græsk yoghurt
skal fra 1 øko citron
5 spsk sukrin melis
1 tsk ren vaniljepulver
kokosmel til pynt
Bland mandelmel, speltmel, bagepulver, kanel og salt sammen i en skål. Riv gulerødder og æble på den grove side af et rivejern. Hak valnødderne groft. Rør æg, olie og kokossukker godt sammen, og bland det med de tørre ingredienser og valnødderne. Rør dejen godt sammen, og tilsæt revet gulerod og æble. Når dejen er ensartet, hældes den i 2 springforme beklædt med bagepapir, Ø 18 cm.
Bag kagerne i ovnen ved 180 grader i ca. 40-45 minutter, eller til de er gennembagte. Lad kagerne køle helt af. Når de er kolde flækkes begge kagebunde på langs med en skarp kniv, så der i alt bliver 4 bunde.
Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og smag til. Fordel en smule frosting på hver bund og læg dem ovenpå hinanden. Pynt toppen af kagen med frosting, enten med en palet eller sprøjtepose og stjernetyl. Smør resten af frosting på kagens sider, og dup kokosmel rundt på hele kagen.
Opbevar kagen på køl, indtil den skal serveres. Kagen holder sig fugtig og god i ca. 2 dage.
Kagen kan også sagtens laves, som en helt almindelig kage i ét lag, og kan dekoreres på forskellige måder, så den lige bliver en tand mere festlig end en almindelig bradepandekage :-)
24 kommentarer
This cake looks really pretty! It’s like a wedding cake… I love how creative your baking is!
Weeeeee, thank you so much :-)
Wow hvor er den flot. Kan speltmelet erstattes af mere mandelmel eller evt. kokosfibre, tror du?
Jeg har ikke prøvet, men du kan sikkert godt komme mere mandelmel i – jeg tror ikke det fungerer med kokosfibermel.
For en vakker kake!
Mange tak :-)
Jeg har efterhånden bagt din gulerodskage en del gange, og den smager så skønt, og samtidig er den nem. Den er blevet en af mine favoritkager :-)
Din deluxe udgave er mega flot!
Den er nemlig rigtig god – jeg elsker gulerodskage…. og frosting :-)
Wow.. Trylleri af en fest kage :)
Ren deluxe, det må jeg da nok sige..
og uden smør og uden hvidt sukker, sådan !!
Kanon opskrift, bedre fåes bare ikke.. og ej heller smukkere :O)
Den gulerodskage er vidunderlig både for for øjet og for ganen :)
og så bare lige et lille glas portvin til, så er her fest i det lille hjem :))
Åh ja, et lille glas portvin ville da pynte :-) Det husker jeg næste gang jeg bager den!
Den ser SÅ lækker ud, sikke et flot arbejde :)
Åhhhh, mange tak, Rikke :-)
Hvor kan man købe kokossukker?
Urtekram er begyndt at lave det, og det kan købes i mange supermarkeder efterhånden. Ellers kan det købes i Helsekostbutikker.
Lige et spørgsmål mere – er der brugt affedtet mandelmel eller groft/hjemmelavet mandelmel i denne opskrift?
Ganske almindelig mandelmel, enten købt eller hjemmelavet… altså ikke affedtet :-)
Jeg har bagt denne kage i dag – eller nærmere prøvet på det..
Jeg ved ikke hvad der er gået galt, men et eller andet er der! Jeg fik en meget fast dej, der på ingen måde kunne hældes i formen. Det var med ske, og dejen måttes mase ud i formen. Resultatet er en lidt tør sag (den fik kun en lille halv time i oven).
Den eneste afvigelse er at æggene jeg brugte var str. M/L. Kan det virkelig være årsagen?
Dejen skal være tyk, nærmest som tyk havregrød… men æggene kan betyde meget, så sørg for at bruge store æg, gerne str. L :-)
Hejsa,
Det ser godt nok lækkert ud :) …. Kunne man tage en halv portion og lave små cupcakes ?
Hilsen Helle
(ivrig læser af din blog og bruger mange af dine salatopskrifter)
Helt sikkert – men pas på med at bage dem for meget, så de bliver tørre :-) Dejligt du læser med, Helle!
Hvor ser den fin og lækker ud!
Tror min lille gulerodsglade nevø og jeg skal bage den en af dagene
God idé :-)
Den ser jo bare så lækker ud den kage!
Jeg skal bage den til min fødselsdag i morgen. Kan jeg godt lave den idag sammen med frosting, men først servere den i morgen? :-)
/Stephanie
Det kan du sagtens – bare sørg for at tage ud ad køleskabet i god tid inden den skal serveres, ca. 20-30 før :-)