Jeg er stor tilhænger af nem og hurtig mad, men det må samtidig gerne være smukt og smagfuldt – jeg prøver at dele nogle af min hverdagsretter med Jer, som kan laves forholdsvis hurtigt og uden alt for mange mærkelige ingredienser. I mit køkken er aftensmaden lige så ofte vegetarisk som dyrisk, så denne curry er kødfri, men det gør den bestemt ikke dårligere.
Gul curry med broccoli & ærter, 2 pers.:
1 spsk jordnøddeolie
2 fed hvidløg
ca. 15 g ingefær
2 tsk karrypasta ( jeg brugte massaman, men brug din favorit)
1 ds kokosmælk
250 g broccoli
2 dl ærter
1 tsk farin
3 limeblade
soja
limesaft
frisk koriander og saltede cashewnødder til topping
Hak hvidløg og ingefær rigtig fint, og varm olie godt op i en wok – svits hvidløg og ingefær sammen med karrypasta i ca. 2 minutter. Tilsæt kokosmælk, små buketter broccoli og limeblade – lad det simre i ca. 1o minutter. Tilsæt ærter (frosne) og farin, lad det hele koge op, og smag til med soja og limesaft.
Inden servering tages limebladene op og retten serveres med kogte ris, masser af frisk koriander og grofthakkede cashewnødder.
Sidste weekend tog jeg min mand i hånden og smuttede forbi Brdr. Prices restaurant, for at høre jazz og spise en bid brød – jeg har tidligere besøgt restauranten, men siden da har de udvidet og fået den mest fantastiske spisestue, som jeg blev ret begejstret for (har en hemmelig drøm om, at holde bogreception der :-))
Udover at høre jazz, fik vi nogle dejlige snacks og en helt eventyrlig chokoladekage, som jeg stadig drømmer om – en dejlig, afslappet søndag i storslåede omgivelser.
Hvis du tilfældigvis er i København i morgen, så slå et smut forbi Brdr. Price og oplev en omgang jazz, evt. kombineret med lidt lækkerier fra køkkenet.
8 kommentarer
Yum, this looks delicious!
Thanks :-)
Du tager så ualmindelig lækre og appetitlige billeder …
Må da vist snart lave en curry!
Mange tak :-)
Gul curry.. bare billederne får både mine ører og mund til at smile og høre sød musik :O)
Vild flot ser det ud.. Sikke vidunderlige farver jeg kan jo næsten dufte det.. elsker koriander, ingefær og curry, så det bliver vist mandagens menu her, med naanbrød til.
Hvad er det du har pyntet med, de tynde stimler ovenpå.. er det friske tynde strimler ingefær??
Ja, Price kan i deres smukke omgivelser.. men Ditte, du kan heldigvis i dit eget hyggelige køkken
Knuss
Mmm, god idé med naanbrød til… Det er ikke ingefær, men forårsløg på toppen :-) Rigtig god søndag til dig!
Mums – tak for endnu en god opskrift. Denne ret er blevet fast del i vores “aftensmads-repertoire”. Dog har jeg en mand, som hver gang det kommer på tale at lave en vegetar-ret, fortvivlet siger “jamen… hvad skal vi have til!?”. Derfor tilsætter vi sejfilet (eller lignende fisk) i tern de sidste 4-5 minutter. Man behøver ikke engang at tø fisken helt op, hvis den er frossen. Man skal bare lige kunne skære i den. Det bliver altså ikke meget nemmere. :-)
Mums!!