Jeg har efterhånden lavet en del bryllupskager i mit liv og for nylig lavede jeg bryllupskage til mine søde venners bryllup. Jeg havde egentlig frie hænder, dog et krav om ikke at bruge dadler :-) Men de ville gerne have en rimelig simpel kage, gerne med et touch af noget syrligt.
Jeg valgte at lave en hvid brownie med lime, mandler og friske hindbær, toppet med hindbærmousse med lime – begge opskrifter fundet hos mine bloggerkollegaer, og justeret en anelse til. Kagen blev pyntet med masser af friske bær, spiselige blomster og lyserøde lakridskugler! Jeg fik utrolig meget ros for kagen, faktisk mente nogle af gæsterne (og heldigvis også brudeparret), at det var den bedste bryllupskage de havde smagt… Jeg er dog sikker på, at Mette Blomsterberg ville mene den manglede finesse og burde stå mere skarp end den gjorde.
Bryllupssæsonen er jo ved at lakke mod enden, men jeg vil alligevel dele opskriften med jer, for kagen kan nemlig også sagtens serveres til andre lejligheder – den er virkelig lækker og rimelig nem at lave. Jeg lavede seks kager til 65 mennesker, og der var cirka en hel kage til overs, som brudeparret tog med hjem.
{ BRYLLUPSKAGE }
1 kage – ca. 8-10 personer
Hvid brownie – opskriften er fra Anne Au Chocolat
200 g smør
150 g hvid chokolade, hakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
et nip salt
100 g mandler, hakket
100 g hvid chokolade, hakket
1 øko lime, reven skal af
150 g friske hindbær
Smelt smørret i en gryde sammen med 150 g hvid chokolade. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smeltet smør og chokolade i dejen. Tilsæt mandler, den resterende hvide chokolade og limeskal. Hæld dejen i en spring form, 22 cm, foret med bagepapir og tryk forsigtigt hindbærrene ned i dejen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i 35-40 minutter. Husk at blondies helst skal bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig!
Hindbærmousse – opskriften er fra Cute Carb
2 husblas
200 g frosne hindbær
4 spsk flormelis
korn fra 1 vaniljestang
saft fra 1/2 lime
2 dl fløde
100 g creme fraiche, 18 %
Læg husblas i blød.
Giv hindbær, limesaft, flormelis, vaniljekorn og vaniljestang et hurtigt opkog.
Si hindbærmassen, så du får en hindbærpuré uden hindbærkerner. Hæld puréen tilbage i gryden, og varm den ved svag varme i et par minutter. Kom husblas i puréen, og bland det godt ind i massen. Tag hindbærpuréen af varmen og lad den køle.
Pisk fløden til skum og vend creme fraichen fløden. Bland det godt sammen. Vend nu den kolde hindbærpuré i flødemassen. Fordel hindbærmoussen på den kolde browniebund. Stil kagen på køl i mindst fire timer, gerne natten over.
Kagen kan også sagtens fryses og tages op et par timer inden servering.
*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.
28 kommentarer
Hej Ditte. Tak for inspiration til hvordan jeg kan pynte kagerne til vores bryllup. Hvor har du fundet de lyserøde lakridser? De er en ret fin detalje :)
Hej Louise, Jeg brugte chokolade/hindbær kugler fra Johan Bülow… de kan efterhånden købes rigtig mange steder :-)
Man kan få lakridskugler i Rema
Hej Louise, tipper på at det er disse: https://salling.dk/vin-og-gourmet/chokolade-og-konfekture/lakrids-by-johan-bülow-big-love-raspberry-choc-coated-chili-liquorice-250-g-82647.html
Skidt pyt med hvad fru Blomsterberg havde sagt. Den er dødflot og indbydende :D
Tusind tak – hvor er du sød!
Den der meget lækker ud. jeg skal lave fødselsdagskage til min 60 års fødselsdag den 9.-9. Ved du hvilke spiselige blomster, der findes på dette tidspunkt? jeg vil gerne have mange blomster drysset på. Mange tak.
Wouw.. en flot bryllupskage :-)
Gad også godt lige smage den.. måske jeg skulle holde en sensommerfest ;o)
TUSIND TAK ❤️
Hej Ditte. Kanon flot kage. Er det hele kagen, altså incl mousse, der kan laves og fryses ned i god tid?
Lige præcis :-)
Hej Ditte,
Lækker opskrift! :) Men hvorfor er kagen mørk og på Anne Au Chocolats billede er den netop hvis som en ‘blondie’?
Er det bare kanten der får mere varme, og dermed karamelliserer?
mvh Peter
Hej Peter, Ja, mine kanter karamelliserede meget – det gav en dejlig smag og sprød kant :-) Men indeni var den lys og fin.
Hej Ditte
Tak for en fin opskrift. Har netop bagt den og smagen er storartet :-)
Vil formentlig bage den til datterens bryllup til sommer :-)
Du skriver, man skal forer springformen med bagepapir, hvilket jeg gjorde, kagen blev dog “rillet” hele vejen rundt i kanten pga bagepapiret :-( og fik ikke det flotte look som dine kager har. Hvordan bæger du dig ad med en sådan flot finish? Jeg skal bage ca. 12 kager til brylluppet og vil gerne have en flot finish på dem alle.
Og lige et sidste spørgsmål: Hvordan vil du foreslå nedfrysningen ? Hele kager ? eller blot bunde og så tilberede moussen dagen før bryllup og i den forbindelse bruge bagefolie til at samle den med?
På forhånd tusind tak for svar.
De bedste hilsner
Pia
Kære Pia, Du kan blot nøjes med at komme bagepapir i bunden af springformen og smøre kanten med olie eller smør… På den måde får du en flot og skarp kant hele vejen rundt. Jeg frøs blot bundene ned, ikke med mousse :-)
God fornøjelse med bagningen.
Kh Ditte
Hvis man skal servere bryllupsdagen til receptionen lige efter vielsen, hvordan gør man så med pyntningen… vil det kunne holde far dagen før eller måske bare et par timer på køl eller hvad tænker du?
Jeg pyntede kagerne inden vielsen, og så stod kagerne på køl derefter i ca. 3-4 timer… Hvilket gik super fint!
Jeg vil forsøge mig med at lave 10’af disse kager til min brors bryllup. Ville lige
Høre hvordan du nedfryser dem? Vil du pakke det ned i vitawrap og efterfølgende en pose, eller har du lige et rigtig godt fif?
Hvis man kun nedfryser bundene-tror du så det vil være ok at tø dem op dagen før den store dag, således der er god tid til at pynte? Og i så tilfælde-hvordan vil du opbevare dem på køl?
Undskyld de mange spørgsmål.
Mvh Malene
Hej Ditte, tak for en fin og inspirerende blog!
Jeg bagte kagen til et bryllup sidste weekend og erfarede under prøvebagning at mine kanter karameliserede lige rigeligt. Så for at undgå det bagte jeg de endelige kager i vandbad med kogende vand. De endte med at blive så fine, så den metode kan anbefales hvis man som mig har en lidt for vild ovn
Mange hilsner
Cæcilie
Tusind tak for det gode tip! Og god weekend. Kh Ditte
Jeg er en novice inden for mousse. Når du skriver fordel moussen på kagen, betyder det så med en kagespartel eller mens kagen stadig er i springformen, så den selv flyder ud til kanten?
Vil gerne vide om kagerne kan fryses hele, altså med moussen og om du fryser dem ned i springformen?
Springformen skal vel være på for at moussen ikke flyder ud?
Tak for din lækre blog.
Jeg vil bage den her til mit eget bryllup. Jeg har lige taget første prøve ud af ovnen. Jeg synes det er svært at vurdere hvornår den er færdig.. min er let brunlig men stadig rimelig bevægelig. Jeg er bange for at brænde den på. Og mine bær var ret store, så de titter lige op. Overvejer om de skal skæres i halve så de dækkes helt af dejen?
CHARLOTTE
26. april 2020 at 22:54
Vil gerne vide om kagerne kan fryses hele, altså med moussen og om du fryser dem ned i springformen?
Springformen skal vel være på for at moussen ikke flyder ud?
Hej Ditte.
Hvis nu jeg gerne vil bruge jordbær istedet for hindbær, skal der så lige så meget sukker i dejen og flormelis i moussen?
Jeg mener, jordbær er jo en smule mere søde end hindbær
Hmmm…lige “ prøve bagt “ denne lækre kage her i weekenden …synes som flere har nævnt at det er svært at vurdere hvornår bunden er bagt og synes måske at bunden er lidt vel rigelig tyk, så man måske kan få to bunde ud af 1 x opskrift ….jeg kom så heller ikke friske bær i selve bunden
Brudeparret du har brugt. Hvor er det købt? Synes det par er så fint ☺️
Jeg skal bage 4 kager til min datters bryllup. Vil jeg kunne bruge frosne hindbær i brownien. Jeg har så mange i fryseren fra egen have. På forhånd tak for svar.