Jeg tror, at de fleste kan lide en lun crumble med en god klat creme fraiche til – jeg er i hvert fald stor fan af det. Denne gang har jeg prøvet mig frem med en grov udgave med friske abrikoser og en smule karamel. Hvis det ikke er muligt at skaffe abrikoser, kan man sagtens bruge ferskner, som i øjeblikket findes i næsten alle supermarkeder og grønthandlere.
Grov crumble med abrikoser:
150 g. smør
100 g. muscovado sukker
1 håndfuld havregryn
100 g. fuldkornsmel
50 g. hvedemel
Ca. 10 macadamianødder
4 spsk. karamel
Abrikoserne udstenes og skæres i små stykker, hvorefter de lægges i et ildfast fad. Karamellen kommes henover abrikoserne og fordeles nemmest med hænderne.
Bland smør, mel, sukker, havregryn og groft hakkede nødder sammen og ælt det indtil dejen har konsistens som smuldredej.
Dejen fordeles over abrikoser og bages i ca. 30 min. ved 200 grader.
Tærten er klart bedst lun og frisk fra ovnen, men den kan sagtens spises de efterfølgende dage og kan med fordel lunes igen.
6 kommentarer
Det både ser og lyder heeeelt vildt lækkert, Ditte! :)
Tusind tak Maja :-)
Underbart!
Tak!
Hej. Er helt ny her – men allerede grebet af de gode opskrifter og lækre billeder:-) har allerede fået flere gode ideer. Og må så også spørge til den fine skål som abrikoserne ligger i – hvor mon sådan en kommer fra?
Hej Cille, Dejligt du kan lide min blog. Jeg er næsten sikker på, at skålen er købt i Notre Dame i København, men det er efterhånden længe siden :-)