Nu har min grøntsagsbog været ude i en måned og den har fået en fantastisk modtagelse! Hvis du endnu ikke har fået fingrene i min bog og mangler inspiration til, hvordan du nemt kan få flere grøntsager ind i kosten… ja, så vil jeg anbefale at kigge lidt nærmere på MIT GRØNNE KØKKEN :-)
Jeg vil nu dele tre opskrifter med jer, som egentlig skulle have været med i bogen, men pga. pladsmangel røg de ud i sidste øjeblik. Opskrifterne er på tilbehør, som kan spises til frokost eller til aftensmaden.
{ Stegt spinat med chili }
4 personer
Jeg spiser stegt spinat til mine æg om morgenen, med laks til frokost eller til en god bøf om aftenen. Spinat er rigtig sundt, og fyldt med A- og E- vitaminer, som bl.a. er gavnelig for huden. Spinat svinder ind, når det bliver stegt, så lav endelig en stor portion.
Ingredienser:
300 g babyspinat
20 g smør
2 fed hvidløg
1-2 tsk chiliflager
salt og peber
Skyld spinaten rigtig grundig, og tør den bagefter. Varm smør op i en stor pande, og svits spinaten deri sammen med små tynde skiver hvidløg. Spinaten er færdig, når den er faldet helt sammen. Drys med chiliflager, salt og peber, og servér spinaten, mens den er lun.
{ Ingefærsyltede grøntsager }
1 glas
Syltede grøntsager er lækkert i salater og som tilbehør til aftensmaden. Er du ikke vild med ingefær, kan du undlade det. På køl kan de syltede grøntsagerne holde sig i op til flere uger.
Ingredienser:
125 g gulerødder
125 g blomkål
125 g fennikel
300 g tomater
Lage:
40 g ingefær, i små tern
2 dl eddike
2,5 dl vand
1 dl kokossukker eller alm. sukker
1 tsk chiliflager
salt og peber
Rens grøntagerne, og skær dem ud i mundrette stykker. Giv grøntsagerne, undtagen tomaterne, et opkog i letsaltet vand. Grøntsagerne skal stadig bevare deres sprødhed, så kog dem ikke for længe. Kom alle grøntsagerne i et rent, skoldet syltetøjsglas. Kom ingredienserne til lagen i en gryde, kog det op, og smag lagen til.
Hæld den varme lage over grøntsagerne, og stil glasset på køl. Grøntsagerne er klar til at blive spist dagen efter.
{ Simpel avocado }
4 personer
Denne opskrift er næsten for simpel til at kalde en opskrift, men jeg har ofte fået netop denne kombination i Grækenland, enten som en let forret eller som tilbehør til et stykke grillet kød. Avocado er dybest set en frugt, men derfor er den stadig super sund, og fyldt med gode fedtsyrer, masser af vitaminer, mineraler og kostfibre, og så smager avocado jo bare rigtig godt. servér denne lille, enkle ret som tilbehør til et stykke bagt fisk eller grillet kød, eller brug den som et sundt mellemmåltid.
Ingredienser:
4 modne avocadoer
ca. 2-3 spsk god olivenolie
havsalt
saft fra ½ citron
skal fra 1 økologisk citron
Halver avocadoerne og fjern stenene. Tag kødet ud af avocadoernes skal og skær dem ud i skiver. Fordel olie, salt, citronsaft og citronskal over avocadoerne og servér med det samme.
4 kommentarer
Det lyder lækkert med de syltede grøntsager. Hvilken eddike anbefaler du at bruge. Skal det være en god kvalitetseddike, eller kan mindre gøre det?
Jeg vil anbefale æblecidereddike :-)
Hej og tak for en super fed blog
jeg var mangler lidt info omkring hvor man kan leje at til festen henne
Vi skal holde bryllup og har brugt vip Teltudlejning til serviceudlejning og telt, men kunne godt tænke mig
nogle virkelige fede fade mm
er der nogen der har nogle ide til dette
MVH
Vicki-Louise
Du burde tjekke dette fine sted ud: http://www.atablestory.dk