Så er det vist blevet tid til et nyt blogindlæg – jeg sidder på Mallorca og skriver dette indlæg under en bagende sol og med smuk udsigt. Selvom jeg holder ferie, kan jeg ikke lade være med lige at tjekke ind på bloggen, og jeg må også indrømme, at jeg allerede efter 5 dage savner mit køkken og at få fingrene i gryderne. Så for at få stillet min lyst kastede jeg mig over bloggen, og deler her tre rigtig gode og sunde måltidssalater, som alle smager godt og er fyldt med gode grøntsager. Opskrifterne kan både bruges som aftensmad eller tages med i madpakken til frokost.
{ “Spaghetti” squash med grov pesto og lynstegt svinekød }
4 personer
Det er rigtig sjovt at lave nudler og spaghetti ud af grøntsager, men det kræver du har en spiralizer, og den kan købes i helsekostbutikker og specialforretninger. Nogle mandolin-jern har samme funktion.
Pesto:
1 dl bredbladet persille
1 fed hvidløg
20 g mandler
ca. ½ olivenolie
salt og peber
2 små squash
2 håndfulde frisk babyspinat
1 bdt brøndkarse
500 g svinekød, i tern eller strimler
1-2 tsk olie til stegning
salt og peber
Kom ingredienserne til pesto’en i en blender eller foodprocessor, og blend indtil pesto’en er helt ensartet – smag til og kom pesto’en i et rent glas, som opbevares på køl.
Kør squash til nudler på en spiralizer og vend det med spinat og brøndkarse. Fordel et par skefulde af pesto’en i salaten, og vend det hele godt sammen.
Steg svinekødet i olie på en varm pande og krydr med salt og peber. Når svinekødet er gennemstegt serveres det sammen med squash-salaten.
Tip: Gem resten af pesto’en i et rent glas på køl, og brug den i sandwich eller som en dip til rå grøntsager.
{ Super sund salat med savoykål, laks og avocado }
4 personer
Denne salat er perfekt som en frokostsalat, men kan også sagtens spises til aftensmad. Salaten indeholder masser af sunde fedtstoffer fra både laks, nødder og avocado. Savoykål kan erstattes af andre typer kål, fx. spidskål, hvidkål eller rosenkål.
½ savoykål, ca. 350 g kål
1 avocado
4 spsk valnødder
4 laksefiletter, ca. 400 g
salt og peber
Dressing:
2 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
ca. 10 g ingefær, finthakket eller revet
salt
Skær savoykål i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær kødet fra avocado’en i små tern, og vend dem sammen med kål og grofthakkede valnødder.
Steg laksefiletterne på en varm pande i ca. 4-5 minutter på hver side og krydr dem med salat og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den godt rundt i salaten.
Inden servering brækkes laksen ud i små stykker og fordeles ovenpå salaten eller server laksefiletterne med salaten til ved siden af.
{ Sprød thaisalat med koriander og kyllingespyd }
4 personer
Den sprøde thaisalat kan piftes op med en smule frisk, rød chili, hvis du ønsker en smule mere styrke.
¼ rødkål (spidskål el. hivdkål kan bruges)
4 gulerødder
1 mango
1 bdt koriander
Dressing:
2 spsk olivenolie eller neutral olie
1 tsk kokossukker
saft fra 1 lime
2 tsk sesamfrø
2 tsk soja eller tamari
Spyd:
500 g kyllingebryst
2 spsk olie
1-2 spsk soja eller tamari
1 spsk sesamfrø
Skær rødkål og gulerødder i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær mango ud i små tern og hak koriander fint. Vend det hele godt sammen.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til, så den både er salt, sød og syrlig. Vend dressingen godt rundt i salaten, og lad den gerne trække på køl mens kyllingen tilberedes.
Skær kyllingen ud i små tern og vend ternene godt rundt med olie, soja og sesamfrø. Kom kyllingen på spyd og steg dem på en varm pande indtil de er gennemstegte.
Server de lune kyllingespyd sammen med kålsalaten.
Tip: Hvis der er ekstra kylling og kålsalat tilbage, så smager det rigtig dejligt næste dag på madpakken.
*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.
5 kommentarer
Hej Ditte.
Håber I nyder jeres ferie på Mallorca :-))
Tak for 3 lækre opskrifter på salater, smukke og farvestrålende billeder!
Så blev jeg også lige mindet om, jeg har en spiralizer. . . Den skal i brug igen, for i aften vil jeg prøve opskriften på din ” Spaghetti squash”
Kh Inger
Hej.
Tak for tre flotte opskrifter, som jeg glæder mig til at afprøve. Jeg har dog ikke en spiralizer, kan du anbefale en som er rimelig nem også til store portioner?
vh Pia
Hvem der bare sad på Mallorca……suk…. Nyd det i fulde drag :-)
Dejlige billeder som altid :-)
Tusind tak, Connie :-)
Would love to see your blogs in English your food looks so great!