Forleden var sådan en rigtig tøm-køleskabet-til-aftensmad-dag, og på magisk vis endte det med at blive et helt festmåltid. Jeg lavede en grøn kartoffelsalat med friske ærter, og grillede agurker med mynte og chili – det blev serveret til et stykke grillet laks.
Grøn kartoffelsalat, 4 pers.:
400 g nye, kogte kartofler
1,5 dl friske ærter, bælgede
1 rødløg, finthakket
1 hjertesalat
bredbladet persille eller andre krydderurter
2 spsk olivenolie
skal fra 1 øko citron
havsalt og sort peber
Skær kartoflerne ud i mindre stykker og bland dem med ærter, løg, blade af hjertesalat og hakkede urter. Vend olie, citronskal, salt og peber i salaten og servér gerne salaten lun. Hvis du har en rest feta, så smuldr den udover salaten.
Grillede agurker, 4 pers.:
Agurker
frisk mynte
havsalt
chiliflager
Skær agurkerne ud i passende stykker og grill dem på en varm grillpande eller grill i ca. 2-3 minutter, indtil agurkerne har fået grillstriber. Læg agurkerne på et fad og drys med hakket mynte, salt og chiliflager.
2 kommentarer
Det ser så lækkert ud! Hvor er tallerken og fad fra?
De er købt på loppemarkeder… :-)