Jeg håber I har haft en dejlig weekend og forhåbentlig været ude og nyde det gode vejr. Jeg har desværre arbejdet, men heldigvis går jeg ferie i møde, så det er lige til at holde ud. I aften skal jeg grille og nyde aftensolen på min terrasse – menuen er dog ikke på plads endnu, men det kunne meget vel blive disse surdejshapsere med ricotta, laks og grillet agurk – sommer samlet i én mad.
Jeg har endnu engang teamet op med Kosan Gas og udviklet nogle meget nemme opskrifter til grillen. For mig er det på en eller anden måde nemmere at grille end at stå i køkkenet og have gang i forskelllige gryder, pander og ovnen – jeg er i hvert fald blevet utrolig glad for min gasgrill og jeg opdager hele tiden nye måder at bruge den på. Kosan Gas har samlet en masse lækre grillopskrifter, som du kan tjekke ud lige her på deres website.
{ Grillet surdejsbrød med ricottacreme, røget laks & grillet agurk }
4 personer
½ agurk
8 skiver surdejsbrød
olivenolie
1 ½ dl ærter
2 stilke mynte
Creme:
125 g ricotta
75 g feta
skal fra ½ økologisk citron
sort peber
Topping:
8 skiver røget laks
olivenolie
Skær agurken ud i skiver. Pensl brødene med olivenolie og grill dem på en varm grillpande eller grill indtil de er sprøde og har fået flotte grillstriber. Gril agurkerne kort tid på hver siden indtil de får flotte grillstriber.
Rør ricotta sammen med feta og citronskal til en glat creme, og smag til med sort peber.
Smør hver skive brød med ricottacreme, fordel ærter, agurkeskiver, røget laks og mynteblade ovenpå. Inden servering kommes en smule god olivenolie over brødene.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.