For et par søndage siden lavede jeg en artikel til Politiken om grønt på grillen og jeg vil dele en af opskrifterne fra artiklen med jer og måske I kan nå at lave den til aftenens grillmad. Mange tror det er enormt besværligt at grille grøntsager, men faktisk er det utrolig nemt, og langt de fleste grøntsager egner sig til grill. I mange tilfælde udvikler grøntsagerne en smule sødme når de får varme, og smagen af røg passer utrolig godt til mange grøntsager. Prøv f.eks. at grille radiser, løg, fennikel, agurk, asparges, hjertesalat – du vil kunne smage at de får en mildere og sødere smag end i rå tilstand.
{ Grillede aubergineruller med quinoafyld }
4 personer
Denne ret passer rigtig godt til grillet lamme- eller oksekød.
I stedet for at rulle auberginerne sammen kan du skære de grillede aubergineskiver i tern og blande dem sammen med quinoablaningen, og i stedet servere det som en salat.
2 auberginer
olivenolie
1 dl hvid quinoa
1 rødløg
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander eller persille
3 spsk mandler
Dressing:
1 spsk tahin
skal fra 1 økologisk citron
saft fra ½ citron
salt og peber
2-3 spsk olivenolie
Skær auberginerne på langs i tynde skiver – pensl dem med olivenolie på begge sider. Kom skiverne på en varm grill og grill dem på begge sider indtil de får grillstriber og bliver helt bløde, ca. 3-4 minutter.
Skyl og kog quinoaen efter anvisning på pakken. Mens den koger hakkes rødløg, mynte, koriander og mandler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Når quinoaen er kogt og mens den stadig er varm tilsættes de øvrige ingredienser og det hele blandes godt sammen. Kom en skefuld af blandingen på en grillet skive aubergine og rul den sammen. Fortsæt indtil alle auberginskiver og quinoablandingen er brugt op.
Tip:
Skyl quinoaen inden brug, da skallen er dækket af saponiner, som er et bittersmagsstof.
*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.
2 kommentarer
Hej! Hvilken salat er det med majs? Den ser virkelig lækker ud.
Hvilken af dine bøger kan jeg finde den opskrift i?
Mvh. Marlene
Du kan finde en lignende i min bog Salater fra The Food Club og ellers har den været bragt i Politiken :-) https://www.saxo.com/dk/salater-fra-the-food-club_ditte-ingemann_indbundet_9788702140347