Kære allesammen,
Så er det blevet søndag og jeg har nydt et par fridage, men nu er det blevet tid til at komme tilbage på pinden og skrive et blogindlæg. Jeg vil dele næste indlæg i min lille grill-serie med jer, og håbe på I vil kaste jeg over den, på trods af det manglende sommervejr. Rigtig mange bryder sig ikke om auberginer og det er nok lidt en misforstået grøntsag, hvilket er ærgerligt. Auberginer er smukke, velsmagende og alsidige, og kræver blot en smule varme, kærlighed og (masser af) olie. Auberginer er perfekte at komme på grillen, enten bare som en slags simpel tilbehør til grillmaden eller som disse ruller med bulgurfyld.
Som I sikkert ved, så har jeg indgået et samarbejde med Kosan Gas, og har udviklet en række nemme opskrifter til grillen, som jeg deler her på bloggen. Så hvis du ikke ved hvad aftensmaden står på, så kan du jo passende tænde op i grillen og lave disse lækre aubergineruller. Kosan Gas har samlet alle de lækre grillopskrifter, som du kan tjekke ud lige her på deres website.
{ Grillede aubergineruller med bulgurfyld }
ca. 4 personer
2 auberginer
olivenolie
1 dl bulgur (eller quinoa)
1 rødløg
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander eller persille
3 spsk mandler
Dressing:
1 spsk tahin
skal fra 1 økologisk citron
saft fra ½ citron
salt og peber
2-3 spsk olivenolie
Skær auberginerne på langs i tynde skiver – pensl dem med olivenolie på begge sider. Kom skiverne på en varm grill og grill dem på begge sider indtil de får grillstriber og bliver helt bløde, ca. 3-4 minutter.
Skyl og kog bulguren efter anvisning på pakken. Mens den koger hakkes rødløg, mynte, koriander og mandler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Når bulguren er kogt og mens den stadig er varm tilsættes de øvrige ingredienser og det hele blandes godt sammen. Kom en skefuld af blandingen på en grillet skive aubergine og rul den sammen. Fortsæt indtil alle auberginskiver og bulgurblandingen er brugt op.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.
2 kommentarer
Gedeost i er også himmelsk
Åh… lyder skønt – jeg elsker gedeost! God søndag til dig.