Det er måske ikke alle, som deler min begejstring for auberginer – og det forstår jeg egentlig godt, for jeg synes nemlig at auberginer har brug for den rette tilberedning (og rette mængde olie) før de smager godt. Jeg bager ofte auberginer i ovnen, men har nu fundet ud af, at de smager rigtig godt grillet, hvilket både er nemt og hurtigt… og så de bliver super møre.
Min opskrift på grillede auberginer har jeg udviklet til Kosan Gas, som har samlet en masse lækre grillopskrifter, som du kan tjekke ud lige her på deres website, hvis du skulle have mod på at grille i de kolde måneder.
{ GRILLEDE AUBERGINER MED TAHINDRESSING }
4 personer
3 små auberginer
ca. 6 spsk. olivenolie
salt
Dressing
2 tsk tahin
5 spsk græsk yoghurt
saft fra ½ citron
skal fra 1 økologisk citron
Topping
½ bundt mynte
1 granatæble
4 tsk dukkah
Tilbehør
2 ½ dl couscous
3 dl kogende vand
1 håndfuld mynte
kerner fra 1 granatæble
2 spsk olivenolie
saft fra ½ citron
Halvér auberginerne, og prik huller på skærefladen med en gaffel. Gnid olie ind i auberginerne, og drys med salt. Grill dem på begge sider ca. 10 minutter på hver side, indtil kødet er helt blødt, og kan moses med en gaffel.
Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
Lad auberginerne køle en smule af, og top så med dressing, hakket mynte, granatæblekerner og et drys dukkah.
Kom couscousen i en skål, og hæld kogende vand over. Film skålen, og lad det trække i ca. 10-15 minutter. Hak mynten fint. Når couscous’en har trukket færdig, røres der rundt i den med en gaffel, så alle de små korn falder fra hinanden. Frigør kernerne fra granatæblet, og bland olie, citronsaft, mynte og granatæble i couscous’en og smag til med salt.
Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.
3 kommentarer
Oh my! MMMMMMMmmmmm!
Thanks :-)
[…] post Grillede auberginer med tahindressing appeared first on The Food […]