Ligesom så mange andre, så er mit helbred ikke optimal for tiden; ondt i halsen, forkølet, træt i kroppen og træt af vejret. Så i den forbindelse har jeg søgt hjælp hos min orange ven, Hr. græskar, som er i sæson lige nu og som kan bruges til utrolig mange gode sager. Her kommer to af mine idéer til hvordan man kan bruge græskarhovedernes utrolig flotte og velsmagende indre.
Suppe med hokkaido & tomat, 2 pers.:
500 g hokkaido
1 løg
200 g tomater
6 dl grøntsagsfond
1 dl fløde
1/2 tsk stødt chili
salt og peber
topping: ristede hasselnødder, forårsløg og sprødstegt bacon
Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern. Hak løget groft og svits det i en smule olivenolie i en gryde. Tilsæt græskar og halve tomater. Svits det hele et par minutter under omrøring. Tilsæt fond og lad det simre i ca. 30 minutter, hvorefter suppe blendes til den er helt glat og ensartet. Varm suppen igennem, tilsæt fløde og chili og smag til med salt og peber.
Jeg har eksperimenteret lidt med en lille søde sag, som indeholder græskarmos – jeg vælger at kalde den for muslibar med græskar – en hapser uden alt for meget tilsat sukker og fedt.
Muslibarer med græskar, 12 stk.:
2 dl græskarmos
30 g fuldkornsmel
200 g havregryn
60 g brun farin
1 tsk ren vanillepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
70 g molasses, kan erstattes af sirup
100 g mørk chokolade, hakket
Skær skrællen af græskaret, fjern kernerne og skær kødet ud i små tern – kom dem i en gryde med en smule vand og lad det simre i ca. 20 minutter eller indtil det er kogt helt mørt og det nemt kan moses.
Bland alle ingredienserne sammen og tilsæt tilsidst den afkølede græskarmos og grofthakket chokolade. Vend det hele godt rundt og kom det i en bradepande med bagepapir og bage den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Lad den køle af før den skæres ud – opbevares i en tætsluttet dåse og er bedst efter et par timer i køleskabet.
16 kommentarer
Hej Ditte,
Jeg nyder hokkaidosuppe, som jo findes i mange varianter.. det er så lækkert, har en fantastisk smuk farve og hører bare ligesom eferårsferien til :)
Men dine hokkaido hapsere kender jeg slet ikke.. Men, men, men.. jeg har heldigvis stadig en rest hokkaido, så det skal lige netop bruges dertil – og så vil jeg også putte lidt mandler i som du skriver..
Glæder mig. .
Mumme for Hr. Græskar :))
Jeg er vild med græskarsuppe – fyldig og mættende. Mine små hapsere blev også gode, og vil være endnu bedre med lidt mandler – de mangler lidt bid! God weekend :-)
Græskar og tomater, dén havde jeg ikke lige tænkt. Lyder som et godt makkerpar!
Og sikke nogle lækre hapsere … ;-)
Jeg må vist på græskar-rov.
God bedring til dig.
Det er et super makkerpar – suppen blev rigtig lækker og mættende… En af de bedste supper jeg har lavet ;-)
Rigtig god weekend!
Mums, det ser jo seriøst lækkert ud. Jeg har altid haft en teori om, at græskarsuppe er svært at lave, men det ser jo slet ikke sådan ud. Det må jeg altså forsøge at lave en dag! :)
Det er slet ikke svært og suppen smager virkelig skønt!
Uhh, må prøve det brød. Har aldrig rigtig været klar på graskarsuppe
Kan varmt anbefale suppen – min mand var heller ikke så tændt på den, men blev helt vild med den… :-)
Så er der hokkaido hapsere i ovnen, uhm det dufter dejligt :)
Jeg brugte grahamsmel, da jeg ikke havde mere fuldkornshvedemel og så tilsatte jeg hele mandler og reven skal af en appelsin..
Meget nem dej at lave, og jeg er overrasket over hvor lind dejen blev, så nu gælder det bare om at vente..
Lækkert med hokkaido hapsere på regnfuld fredag aften, tak for opskriften ;o)
God weekend og knus
Jeg bliver altså nødt til at STOR rose dine hokkaido hapsere, de smager vildt vildt vildt godt..
– endda bedre end forventet og det siger jo temmelig meget ;o)
Her dufter dejligt af kanel, appelsin og chokolade i en skøn “fredags forening” og et krus tea til kan anbefales.
De er ganske enkelt bare vildt gode også med grahamsmel og hele mandler :))
Mumme for Ditsen & Kong Hokkaido ;O)
Ihh, hvor fedt. Er glad for at de blev gode – tror jeg bor med en, som synes de er en smule for sunde :-) men sammen med en god kop kaffe ryger de nu ned! God weekend.
He, he :)) de kære mænd…
Her blev da også straks foreslået lidt god vanille is og rørt hindbærsylt “bare” som tilbehør ;o)
Og ja.. sikke en fest dessert det kan blive til :))
Mmmm, lækkert!
Lyder lækkert skal klart prøves – begge dele. Har du erfaring med at bruge alm. (de store) græskar – kan man det?
Er meget inspireret af dine opskrifter – tak for det!
Der findes mange sorter af græskar, som alle kan spises – du kan godt bruge de store, men de smager ikke af så meget ;-)
Prøv også at skifte chili ud med et par spsk karry (ja, mere end man lige tror/tør) – det smager himmelsk! Uhmmmm