Hvad er hyggeligere og lækre end en nybagt muffin – jeg kan ikke komme i tanke om meget, som kan stikke det. Jeg har lavet tre slags muffins, som faktisk består af den samme grunddej, men piftet op på hver sin måde. Kagerne er ikke super søde, så hvis du ønsker en sødere kage, så kan du selv justere med mere sødme. Mon du kan gætte hvilken en der er min favorit?
Muffins med blåbær & ingefær , 8 stk
150 g alm. mandelmel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 nip salt
1 moden banan
3 æg
50 g kokosolie, smeltet
100 g frosne blåbær
Bland mandelmel, bagepulver, ingefær, kardemomme og salt sammen i en skål. Mos bananen og bland den med æg og kokosolie. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre og vend tilsidst blåbær i dejen. Rør det hele godt sammen, fordel dejen i 8 muffinforme, og bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter. Ønsker du en sødere kage, så tilsæt 4 spsk ahornsirup til dejen.
Muffins med abrikoser & orangeblomst, 8 stk
150 g alm. mandelmel
2 tsk bagepulver
1 nip salt
3 æg
50 g kokosolie, smeltet
1 tsk orangeblomstvand
4 spsk ahornsirup
3 friske abrikoser
Bland mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Pisk æg sammen med kokosolie, orangeblomstvand og sirup. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre og vend tilsidst små stykker af abrikoser i dejen. Rør det hele godt sammen, fordel dejen i 8 muffinforme, og bag ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Muffins med kirsebær & crumbletop, 8 stk
150 g alm. mandelmel
2 tsk bagepulver
4 spsk kokossukker
2 spsk kakaonibs
1 nip salt
3 æg
50 g kokosolie, smeltet
150 g kirsebær
Topping:
4 spsk havregryn
4 spsk kokossukker
4 spsk blødt kokosolie
Bland mel, bagepulver, kokossukker, kakaonibs og salt sammen i en skål. Pisk æg sammen med kokosolie. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre og vend tilsidst halve, udstenede kirsebær i dejen. Rør det hele godt sammen, fordel dejen i 8 muffinforme.
Rør havregryn, kokossukker og kokosolie sammen i en lille skål og fordel en skefuld af blandingen på toppen af hver muffin. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 20 minutter.
4 kommentarer
Hej. De ser super lækre ud! :) Jeg har en lille forespørgsel, da jeg kan se, at de jo faktisk er glutenfri. Det ville være super rart hvis du skrev, at de er glutenfri eller brugte et tag med glutenfri. Så dukker opskriften nemlig op, når man søger på glutenfri bagning på google :)
Tak for tippet – det skal jeg bestemt have i tankerne. Kh Ditte
Så nogle figenmuffins, som så gode ud!
Kan ikke finde den opskrift…
Altså set her på bloggen? Tænker du på denne: https://www.thefoodclub.dk/fuldkornsmuffins-figner/