Foto: Anne Kring
Godt nytår allesammen – håber I alle er kommet godt igennem nytåret, og ligesom mig glæder jer til at se hvad 2015 bringer. 2014 var et fantastisk år, hvor jeg fik mulighed for at udleve en masse drømme, rejse utrolig meget, skrive bøger og arbejde som selvstænding med lige præcis det jeg elsker. Nu ser jeg frem til et nyt år, som jeg allerede ved byder på rigtig mange spændende og udfordrende projekter, flere kogebøger, rejser og meget, meget andet.
I stedet for at fortælle mere om det forgangne år eller det nye år, så vil jeg benytte lejligheden til at fortælle en smule om min vej til livet som selvstændig – et spørgsmål, som jeg meget ofte bliver stillet, enten her på bloggen eller via mail.
Som mange sikkert allerede ved, så har jeg en bachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring. Jeg blev færdiguddannet i Århus i 2007, hvor jeg efterfølgende arbejdede en del i restaurationsbranchen bl.a. som daglig leder på en café i Århus. Efter en operation i ryggen for en diskusprolaps, flyttede jeg til København for at finde nye udfordringer og arbejdede i en periode på et sundhedsfremmende projekt for stofbrugere med fokus på kost og fysisk aktivitet. Kombinationen af socialt udsatte og sundhed var, og er, et område, som jeg finder meget interessant, og jeg startede derfor på en kandidat i Socialt Arbejde. Min kandidat blev dog afbrudt, da jeg fik et godt job-tilbud i Greve Kommune, hvor jeg arbejdede med borgere med kognitive begrænsninger – et super spændende job, som jeg efter mange overvejelser valgte at sige op til fordel for et liv som selvstænding, og til fordel for et liv med blogging, kogebøger, udvikling af opskrifter og mad-fotografering. Bloggen startede jeg for ca. 4,5 år siden, og den har naturligvis dannet grundlag for, at jeg fik muligheden for at sige mit op job, og i stedet forme mit eget arbejdsliv.
Jeg har nu levet af at være selvstæding i ca. 1,5 år, og det er den bedste beslutning jeg nogensinde har taget. Det er et super hårdt liv med arbejde fra morgen til aften, men samtidig betyder det også, at jeg laver det jeg altid har drømt om, og har friheden til selv at planlægge min tid og rejse mere end jeg tidligere har haft mulighed for. Udover at blogge og skrive mine egne kogebøger, så udvikler jeg opskrifter for forskellige virksomheder, fotograferer og styler andres kogebøger, skriver for forskellige magasiner, og alt muligt andet omhandlende mad. Meget af mit arbejde kan ses på www.ditteingemann.dk, og hvis I skulle brænde inde med nogle spørgsmål, så skyd endelig løs.
Jeg håber I fortsat vil læse med her på bloggen – jeg lover at 2015 bliver fyldt med alverdens spændende og sjove tiltag, som I kan læse mere om i den kommende tid.
GODT NYTÅR!
8 kommentarer
Godt nytår! Det har været en fornøjelse og en stor inspiration at følge dig i 2014 :)
Godt nytår, Kirsten – dejligt du læser med :-)
Hej Ditte
Et rigtig godt nytår til dig og dine. Glæder mig til at følge dig i det nye år.
Venlig hilsen Gitte
TAK, Gitte og i lige måde!
Jeg er fuld af beundring for din selvstændige arbejdsliv. Tak fordi jeg må følge med fra sidelinjen :) Kom snart til Aarhus og spis morgenmad med mig igen ;) Et bedre sted end sidst.
Godt nytår!
/Marian
Tusind tak, Marian og dejligt du læser med. Jeg håber 2015 byder på både kaffe, hygge og morgenmad, enten i Århus eller Kbh :-)
Godt nytår til dig! :) Jeg elsker dine opskrifter, og ser frem til at afprøve en masse af dem i 2015!
Jeg overvejer selv kraftigt at tage præcis den uddannelse, som du har taget. Hvad synes du om den? Er der nogle ting, man skal være forberedt på? :)
Hej Maja, Nu er det jo efterhånden en del år siden jeg blev færdig med uddannelsen, og det er sket rigtig MEGET med den siden da… Jeg var glad for uddannelsen, men det har været svært at finde job bagefter og sådan var det for alle fra mit hold. De fleste har taget en ny uddannelse eller en kandidat :-)