WOW – jeg er helt blæst væk af de mange fine kommentarer til Kähler konkurrencen – dejligt I vil lege med, og jeg ville ønske at I allesammen kunne vinde. Jeg har trukket en helt tilfældig vinder, som blev Jenna – stort tillykke og tak til alle som deltog.
I skal heller ikke snydes for selve opskriften på mine små galettes med blommer, karamel og pinjekerner, så den kommer her.
Galettes med blommer, karamel og pinjekerner, 4 stk.:
DEJ:
75 g blødt smør
1 æg
50 g flormelis
ca. 135 g hvedemel
FYLD:
3-4 modne blommer, i tynde skiver
4 spsk karamel
2 spsk pinjekerner
Smuldr blødt smør i mel og tilsæt æg og flormelis. Ælt dejen hurtigt sammen eller brug en foodprocessor. Jeg ruller dejen ud med det samme, men den kan også lægges på køl i ca. 30 min inden den rulles ud. Del dejen i fire og rul hver del ud til en lille cirkel, som lægges på en bageplade med papir.
Fordel 1 spsk karamel på hver cirkel, læg skiver af blommer ovenpå og drys til sidst med grofthakkede pinjekerner. Fold dejen en smule op hele vejen rundt, så fyldet dækkes en smule.
Tærterne bages ved 200 grader i ca. 20 minutter og serveres lune med creme fraiche eller flødeskum.
6 kommentarer
Lækkert… du er altså en god fotograf… smukt som du sætter det op! <3 Man bliver så fristet til at afprøve dine opskrifter… tak <3
Tusind tak – dejligt du kan lide mine billeder!
ååh, hvor ser der delikat ud. Hvor er de smukke tallerkner fra? Altså, ikke dem fra konkurrencen, men den på nederste billede.
Tusind tak – jeg er meget glad for den dybe tallerken, som jeg fandt på et loppemarked :-)
Øv jeg glemte alt om den konkurrence … deler din glæde over Mano-seriens skønne farver!
Hvor er de fine, de galletter og de små søde stjerner – har du bagt dem af overskydende dej?
Jeg har nemlig bare lavet de små stjerne af overskydende tærtedej – jeg brugte en lille stjerne-udstikker, men hvis man er snild på fingrene, kan man sikkert skære dem ud :-)