Jeg er ikke altid lige god til at få lavet en madpakke og jeg misunder alle dem, som til daglig har frokostordninger på arbejdet. Når jeg engang imellem er hjemme i ugens løb og har tid til det, kan jeg godt lide at lave en ordentlig, varm frokost til mig selv. Det kom der forleden en mini frokostpizza, med pesto, peberfrugt, syltede løg og æg, ud af. Har længe haft lyst til at lave pizza med æg og det er overraskende lækkert – måske jeg næste gang skal springe ud i en morgenmadspizza.
Lad ikke den lange ingrediensliste skræmme Jer, for pizzaerne kan laves med mange andre slags fyld og man kan sagtens bruge en færdiglavet pesto.
Frokostpizza, 2 stk.
Dej:
4 g gær
1/2 dl surdej
1 tsk salt
2 dl vand
100 g hvedemel
150 fuldkornsmel
Fyld:
1 grøn peberfrugt
100 g cheddar
2 æg
Pesto:
1 stort bdt bredbladet persille eller basilikum
50 g mandler
50 g parmesan
1 fed hvidløg
1,5-2 dl olivenolie
Salt
Syltede rødløg:
2 rødløg
½ dl æbleeddike
½ dl vand
1 tsk salt
3-4 spsk sukker
Sort peber
Rør gær, surdej, vand og salt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig og kan rulles ud.
Blend alle ingredienserne til pesto – tilsæt mere eller mindre olie, alt efter den ønskede konsistens. Pesto’en opbevares i et syltetøjsglas på køl.
Skær rødløgene i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld det over løgene og sæt glasset på køl.
Skær tynde strimler peberfrugt og riv osten groft. Rul dejen ud til to pizzaer eller lav en stor. Smør pesto på bundene, kom peberfrugt på og drys med cheddar. Slå et æg ud på hver pizza og bag dem ved 250 grader i ca. 10 minutter – brug gerne en bagesten. Hvis man ikke ønsker, at æggene skal blive “hårdkogte” kan de kommes på pizzaerne efter 5 minutter i ovnen.
Inden servering toppes pizzaerne med syltede rødløg og evt. en smule brøndkarse.
6 kommentarer
Sikke en smuk pizza! Hvis ikke dine kolleger bliver misundelige af det syn, ja så er de da godt tossede :-)
Mange tak :-)
Wow den ser lækker ud! Nammenam du er en kunstner Ditte
Tusind tak! Det var også en super god pizza og meget farverig :-)
oh yeah this is food !!
;-)