I anledningen af det endelig blev fredag og jeg havde en fridag, bagte jeg et brød til at overleve weekenden på. Det blev et helt almindeligt hvidt franskbrød, som ikke har været i nærheden af kerner, fuldkorn og andet med skaldele. Det er jo nu om dage næsten blev en synd at spise hvidt brød, men det smager nu altså dejligt.
Jeg bager sjældent lyst brød – jeg propper altid masser af forskellige ting og sager i min dej, men idag begrænsede jeg mig. Lyst franskbrød minder så meget om min barndom – det fik jeg ofte om fredagen med hjemmelavet chokoladepålæg. Det var kræs.
Imorgen tidlig står den helt sikkert på franner’ med nutella!
1 stk. franskbrød:
0,5 pk. gær
1 tsk. honning
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. olie
2 dl. lunken vand
Hvedemel… alt efter hvor meget vandet suger!
Opløs gæren i vandet og kom honning i. Tilsæt dernæst æg, salt og olie og rør godt. Kom lidt mel i ad gangen, indtil dejen har den ønskede konsistens.
Dejen skal hæve i min. 1 time. Derefter æltes dejen kort og formes til et franskbrød. Kom dejen i en franskbrød-form og lad det hæve igen i ca. 1 time.
Pensl brødet med æg og drys med f.eks. græskarkerner, sesamfrø eller birkes. Brødet bages ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.
God weekend
1 kommentar
det er bare dejligt med opskrifter hvor man ikke får en masse da vi kun er to herhjemme
lige nu snakker jeg om scones og franskbrød, ved godt man kan dele opskrifter men ikke altid med det bedste resultat ;-)