En af de gode ting ved foccaciabrød er, at man kan komme alverdens spændende ting på toppen. Det behøver ikke kun være salt og rosmarin, som mange kommer på. Det kan være tomater, kikærter, kartoffelskiver, chili, oliven eller som idag forårsløg. Det blev rigtig rigtig godt og løgene fik en perfekt sød smag.
1 foccaciabrød toppet med forårsløg:
25 g. gær
3 dl. lunken vand
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
200 g. durummel
Hvedemel for resten
Opløs gæren i vandet og kom olien i. Tilsæt durummel og salt og rør godt. Kom hvedemel i, lidt ad gangen indtil dejen ikke klister så meget. Tag dejen ud på bordet, grabberne i og ælt ælt ælt. Når dejen er æltet, skal den stå og hygge sig i skålen i ca. 30 minutter. Derefter vækkes dejen ved en hurtig omgang æltning og dejen formes til et stort firkantet brød, som kommes op i en bradepande med papir. Derefter endnu lidt ventetid – lad dejen hæve i ca. 1 time. Lav små fordybninger i dejen med fingrene og kom en smule olivenolie henover sammen med salt og evt. forårsløg, som er rengjort grundigt.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Brødet er bedst samme dag. Hvis det gemmes bliver det bedst ved opvarmning og det samme, hvis det har været frosset. Mit foccaciabrød bliver altid spist sammen med en ordentlig omgang Dukkah!
2 kommentarer
Hej Ditte.
Foccacia brød med porrer – kanon ide og smukt ser det ud :o)
Uhm… man bliver så sulten af at kigge på din flotte og inspirende hjemmeside…
Knus Birgit
Hej Birgit, Det blev også rigtig godt og løgene fik en meget lækker sød smag, så det skal du altså prøve at bage! Og tak for alle de rosende ord.