Jeg blev forelsket i disse fløjtelignende tingester sidste sommer, da jeg var i Texas og pit-stoppede mere end én gang på Taco Cabana. De hedder Flautas eller Taquito, og er egentlig bare tortillas med fyld, som har fået en på frakken i frituren – what´s not to like! Jeg har tænkt meget på fløjterne siden da og endelig tog jeg kampen op, som en ægte señorita og fik lavet en anstændig pibe.
Hvis det skal være helt autentisk skal fløjterne frituresteges, men det valgte jeg at droppe, da det godt kan blive lidt for greasy. Mine blev bagt i ovnen og de blev ganske enkelt perfekte alligevel.
Ingredienser:
1 rød peberfrugt
Ca. 5 cherrytomater
1 lille rødløg
1/2 ds. kidneybønner
2 fed hvidløg
2 kyllingefileter, kogte eller en rest kylling
Saft fra 1 lime
1/2 avocado
Ca. 100 g. revet lagret cheddar
2 spsk. flødeost, naturel
Spidskommen
Salt
Chili
Frisk koriander og oregano
6 store fuldkornstortillas
Start med at hakke peberfrugt, løg, tomater og hvidløg og svits det på en pande i en smule olie, indtil grøntsagerne er blevet bløde, hvorefter kidneybønner tilsættes og varmes et par minutter – tag blandingen af varmen og hæld det i en skål. Den kogte kylling pilles i små stykker/strimler og blandes med grøntsagerne i skålen. De sidste ingredienser tilsættes; limesaft, avocado, cheddar, flødeost, friske krydderurter, salt, chili og spidskommen og det hele blandes godt sammen – her er det bedst at bruge fingrene. Smag blandingen til med chili alt efter hvor stærkt man kan lide det – jeg brugte både tørret chili og syltede jalapeños, da jeg godt kan lide det forholdsvis stærkt.
Læg 3-4 spiseskefulde af blandingen på den nedereste del af hver tortilla og rul dem stramt sammen. Læg lukningen nedad i en bradepande med papir og pensl hver tortilla med en smule olie. De bages i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter eller indtil de er sprøde og gyldne.
Til disse flautas kan bruges andre typer af grøntsager og andre typer af kød; f.eks. en rest oksekød, svinekød eller lave dem vegetariske. Jeg kom bare det fyld i, som jeg foretrækker og som jeg spiste dem i Texas, men man kan jo lave dem præcis, som man har lyst til.
Jeg vil på det stærkeste anbefale at skylle disse krabater ned med kold øl og masser af det. Jeg valgte at bruge den besparede olie på at trylle en tortilla om til en pre-snack, hvilket ganske enkelt bare er en udskåret tortilla, stegt i olie og drysset med salt.
14 kommentarer
Jeg er dansker, men bor i USA – jeg har faktisk lavet “flautas” flere gange – har en mexikansk kogebog og de er dejlige. Forskellen mellem Flautas og Taquitos er vist, at normalt er flautas lavet med almindelige tortillas og taquitos er lavet med majstortillas. Begge dele smager rigtig skoent med creme fraiche eller/og guacemole.
De er nemlig rigtig gode og det er første gang jeg selv laver dem, men ikke sidste. Sejt du lige kunne oplyse forskellen, selvom den ikke er så stor :-)
Mine tænder løber i vand… Det skal absolut afprøves, snarest endda…
MUMS det lyder lækkert og dejligt hot hot :)
Og ja, selvfølglelig skal der da en kold øl til eller to :O)
Tak for opskriften.
Tror også lige de kunne være noget for Jer chili-elskere :-) masser af chili og masser af øl – det er godt!
Mmmh, det ser lækkert ud. Flotte, flotte billeder!
Mange tak!
Uhhh, hvor ser det lækkert ud. Må straks afprøves
Kan varmt anbefale dem :-)
Sikke en lækker ret, lige noget for en mad-elsker som mig :o)
I øvrigt den fineste blog jeg længe har set !
Tusind tak Charlotte!
Nej, hvor ser de lækre ud. Jeg elsker mexikansk inspireret mad, og er specielt vild med kylling til det. Jeg vil helt sikkert forsøge mig med dem ved lejlighed. I stedet for at bruge fuldkornstortillaer kan man så evt. bruge hjemmelavede af Masa Harina? Det er en særlig type majsmel de bruger i Mexico.
Som sædvanlig er dine billeder utroligt forførende i ordets allermest positive forstand.
m.v.h.
Ulrik
http://spisekammer.blogspot.com/
Mange tak Ulrik! Jeg er også vild med mexi-mad og disse er ingen undtagelse. Er sikker på du sagtens kan lave hjemmelavede majs-tortillas – det lyder virkelig lækkert.
Har været en sucker for 7-11’s Spicy Chicken Taquitos i laaaang tid – MÅ prøve opskriften her – det kan kun overgå dem med flere længder.
Tak for super inspiration :-)
Go for it!