Jeg elsker muffins, men jeg har en tendens til at lave den samme variant igen og igen. Derfor prøvede jeg at lave en ny udgave udelukkende af ingredienser, som jeg havde i skabene. Det kom der en lille fuldkornsmuffin med friske abrikoser, karamel og mandler ud af!
Selve muffin-dejen kan bruges som en grunddej, hvor der kan tilsættes alt godt fra skabene. Jeg har tidligere lavet en udgave med friske figner og macadamianødder, men det kunne også være med æble/kanel, pærer/ingefær, banan/chokolade, blåbær/hvid chokolade, rabarber/lakrids…. Der er muligheder nok!
Fuldkornsmuffins, ca. 14 stk.
100 g. smør
2 æg
2 tsk. ren vanillepulver
175 g. sukker
2 dl. mælk
2 dl. hvedemel
2 dl. fuldkornsmel (jeg brugte rugmel)
2 tsk. bagepulver
4 friske abrikoser
14 tsk. karamel
Ca. 10 mandler
Smelt smørret og stil det til side, så det kan køle en smule af. Imens piskes æg, sukker og vanille til det bliver hvidt og skummende. Rør smeltet smør og mælk i dejen – mel, bagepulver og hakkede mandler tilsættes og vendes rundt i dejen med en dejskraber.
Abrikoserne vaskes og skæres ud i små tern. Dejen kommes i muffinsforme og toppes med små stykker frugt og 1 tsk. karamel ovenpå hver, hvorefter de ryger en tur i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.
8 kommentarer
De ser så lækre ud! Dejlige billeder og sikke nogle smukke abrikoser. Jeg er da nødt til at prøve dem!!! Tusind tak for opskriften og som altid dejlige billeder.
Tusind tak for dine søde ord :-) og du er klart nødt til at prøve dem!
Yummmy!
Thanks :-)
De ser lækre ud,men er faktisk lidt nysgerrig for at høre mere om dit forslag med pære og ingefær..mit kendskab til ingefær er faktisk meget begrænset men skæbnen har gjort at jeg har en del i køleskabet..river du det i muffins og i så fald,hvor store mængder snakket vi om?
Hej Trine, jeg tænkte faktisk på stødt ingefær – jeg har ikke erfaring med frisk ingefær i kager :-) men mon ikke det kan lade sig gøre…
Denne blogg er bare så lekker! Tusen takk for at du deler disse nyyydelige oppskrifter! TAKK!
Tusind tak ;-)