Mit liv som selvstændig byder ind imellem på meget spændende bekendtskaber – sidste år indgik jeg fx. et samarbejde med Aarstiderne, som bl.a involvere nye bogprojekter (det kommer der meget mere om her på bloggen). Men jeg kan afsløre, at jeg sammen med Søren Ejlersen og Shane Peterson har lavet en bog om FERMENTERING. Vi er ved at lægge sidste hånd på bogen, og jeg vil allerede nu gerne dele en lille teaser med jer.
Det er faktisk ret sjovt og spændende at fermentere, og jeg er blevet ret bidt af det og har derfor lavet en lille video (forhåbentlig kommer der mange flere video’er), for at vise hvor nemt det faktisk er at fermentere. I vores bog er der 35 nemme opskrifter på fermentering af grøntsager og frugter. Der er naturligvis kål iblandt, men også gulerødder, rødbeder, salat, æbler, citroner, vandmelon m.m. Desuden trinvis instruktion i tilberedning og opbevaring. Bogen udkommer d. 6. november, og jeg lover at fortælle meget mere om bogen og om fermentering når vi nærmer os.
21 kommentarer
Fin, fin video :-)
Spændende bog, som jeg selvfølgelig MÅ eje!
Rigtig god weekend.
Tusind tak – god weekend til dig!
Hvor spændende! Jeg kendte slet ikke til begrebet før nu – men jeg glæder mig til at følge med og forhåbentlig se flere inspirerende videoer – det lyder som en virkelig interessant måde at tilberede mad på, så det skal da afprøves en dag jeg har mod på det. Tak for din blog – jeg skriver for sjældent, men følger glædeligt med hver eneste gang du udgiver nye indlæg. Du er meget inspirerende. Knus og god weekend
Mange tak for din kommentar, Ninette – det er utrolig spændende at fermentere og også meget nemt… Jeg skal nok sørge for at dele mange flere video’er, opskrifter, tips og tricks vedr. fermentering, så du trygt kan kaste dig ud i det :-) Rigtig god weekend.
Hold op det ser lækkert ud, og let.
Den bog må jeg have fat i, skønt med nogle ideer til hvordan grøntsager OGSÅ kan tilberedes.
Det er virkelig også nemt og let :-) God weekend til dig.
Fermentering er jo fantastisk. SÅ fedt at du er med til at udbrede kendskabet til det! Jeg går selv og venter (lidt utålmodigt) på at min spicy krautchi er klar :-)
God weekend!
Uhhmmmmm, lyder lækkert med spicy kraut :-) Rigtig god weekend til dig.
Mums, sikke et godt projekt at kaste sig over!
Jeg er nysgerrig på; hvor længe lader du cortido stå inden den er klar til at spise? Og ved hvilken temperatur? Jeg glæder mig til november, men kan ikke helt vente med at lege indtil da ;)
Jeg lader den stå ml. 21-28 dage og tjekker til den hver dag – det optimale er at opbevare det ved 18-20 grader og når det er færdigt, skal det på køl :-)
Dear Ditte,
I’ve just found your blog and it’s so beautiful! Are your books available in English as well?
Glæder mig til at fermentere – det ser i hvert fald godt ud. Jeg har selv gode erfaringer med probiotika (som man også får gennem fermenterede grøntsager, ikke?). har døjet meget med uren hud. Men efter jeg startede med kosttilskud af probiotika har jeg ingen hudproblemer haft:) Så nu glæder jeg mig til at få mælkesyrebakterier gennem rigtig mad:)
Nemlig – fermenteret mad er propfyldt med gode bakterier… og så smager det skønt. Jeg kan faktisk også se en forandring på min hud efter jeg er begyndt at spise og drikke fermenterede produkter (jeg har altid haft eksem)
EEY, det er altså lidt fantastisk:) Nu må jeg bare i gang med sylteglassene:) Tak for en inspirerende blog!
Har fermenteret stykker af agurk i saltlage (de har ligget der et par uger nu, og det ‘bobler’ ikke længere). Men der er nu kommet sorte pletter, der ligner skimmel, ved glassets top (over saltlagen), selvom jeg har rengjort mit glas inden brug. Skal alt kasseres? Jeg har læst en del om fermentering på nettet, men der skrives meget lidt om fordærvelse.
Hej Jesper,
Det er svært for mig at vide præcis hvordan det ser ud, men jeg ville nok smide det ud og starte forfra, desværre. Lugter det mon dårligt?
Tak for svaret, Ditte. Duften er egentlig fin nok, men jeg smider det ud – for en sikkerheds skyld. Sylteglasset, som er typen med skruelåg, slutter ikke helt tæt, så mon ikke det kan være en del af problemet… Igen, tak for det hurtige svar. Det skal nok lykkes :-)
Ahhhh, ok – det kan selvfølgelig være grunden. Du må igang igen :-)
Hej Ditte
Jeg har tidigere skrevet med dig i forbindelse med fermentering og har leget lidt med forskeligge variationer ud fra de principper du fortæller om i bøgerne. Dog har jeg ikke held med mig når hej bruger krydderier. Hvad kan årsagen være til det?
Hej Sanne, kan du dele lidt mere info… hvilke råvarer og krydderier har du brugt?
Kraut 1: 1 kg hvidkål, 20 gr salt, 1 stk hhv. fennikelfrø, kommen og kardemomme
Kraut 2: 1kg hvidkål, 2o gr salt, 1 tsk hhv sennepsfrø, enebær og 2 laurbærblade
Håber det giver mening