Måske en anelse for tidligt til fastelavnsboller, men hvorfor spiser man dem egentlig ikke bare året rundt?
Hvis fastelavnsboller er lavet ordentligt er de fantastiske, og jeg synes selv jeg laver en rimelig fantastisk bolle. Jeg har efterhånden prøvet en del forskellige opskrifter inklusiv fedtfri, sukkerfri og andre tåbelige idéer, men efter at været kommet til fornuft, har jeg nu forstået, at der bare skal smør i fastelavnsboller… Det giver en helt anden smag, konsistens og oplevelse.
Så gør jer selv den tjeneste og lad være med at spare på smørret når det kommer til fastelavnsboller!
Her er mit bud på festlige fastelavnsboller:
8-10 små fastelavnsboller:
Dej:
25 g. gær
1 æg
75 g. smør
3/4 dl. mælk
1 tsk. kardemomme
1/2 tsk. salt
1 spsk. sukker
Hvedemel
Vanillecreme:
1 æg
2 dl. mælk
3 tsk. sukker
Vanillekorn fra 1 vanillestang
3 tsk. mel
Smelt smør sammen med mælk. Hæld det over gæren og rør gæren ud. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt. Kom mel i dejen indtil den bliver smidig og du kan ælte den uden den klistrer alt for meget. Lad dejen hæve i ca. 30 minutter – imens laves cremen.
Kom alle ingredienser til vanillecremen i en gryde og varm langsomt op under omrøring. Bliv ved ved at røre indtil cremen bliver tyk. Derefter tages cremen af varmen og køles af.
Efter dejen har hævet rulles dejen ud, så der bliver 8-10 små firkanter. Kom lidt creme på hver firkant, evt. sammen med chokolade, marmelade, marcipan eller andet guf.
Fold alle fire hjørner ind på midten og sørg for at lukke bollen godt. Sæt lukningen nedad på en bageplade.
Bollerne pensles med mælk og bages i ca. 10-12 minutter ved 200 grader.
Når bollerne er kølet af kommes glasur eller smeltet chokolade på….. Så er du klar til fastelavn eller bare en almindelig tirsdag eftermiddag!
2 kommentarer
Mmmh, de ser lækre ud! Super fin blog du har i øvrigt – er ret vild med den sans du også har for det æstetiske. Jeg har anbefalet dig og opskriften på vores blog http://www.culture-casual.com :)
Hej Sabrina – tusind tak for din kommentar. Dejligt du kan lide min blog og hvis du bliver hængende kommer der lige om lidt en opdateret version af mine fastelavnsboller :-)