Som jeg skrev forleden dag, så spiser jeg ofte vegetarisk, og en klassisker i vegetarkøkkenet må være falafler. De kan laves på rigtig mange måder og her kommer min version på en god falafel. Jeg kan bedst lide at stege mine falafler i olie, men de kan også sagtens bages, hvis man er ude efter en mere fedtfattig udgave.
Fantastiske falafler med tahindressing, ca. 30-32 stk.
480-500 g kogte kikærter (jeg brugte en sort udgave af kikærter og kikærter fra dåse kan sagtens bruges)
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili eller chilisauce
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 æg
2 tsk tahin
3 spsk sesamfrø
3 spsk finthakkede pistacienødder
olie til stegning
Dressing: (rækker til ca. 10 falafler)
3-4 tsk tahin
5 tsk yoghurt naturel
1 spsk citronsaft
et nip salt
vand
Blend de kogte kikærter med de øvrige ingredienser til konsistensen er ensartet og fast – hvis farsen er for våd, så tilsæt en smule kikærtemel. Tril små kugler af massen og vend dem i sesamfrø og pistacienødder. Steg kuglerne sprøde og gyldne på en pande med olie.
Rør ingredienserne til dressingen sammen – hvis du gerne vil have en tynd dressing, så tilsæt mere vand indtil du har den ønskede konsistens.
Jeg serverer mine falafler med dressing, fladbrød, tomatsalat og friske krydderurter. Min opskrift er forholdsvis stor, men falaflerne kan sagtens fryses eller varmes dagen efter.
9 kommentarer
Uhm, jeg elsker falafler! Dine ser rigtig gode ud…. Hvordan vil du anbefale at bage dem i ovnen?
Jeg har prøvet forskellinge opskrifter af ovnudgaven, men de er ikke så vellykkede!!! :-)
De får selvfølgelig en anden konsistens ved at blive bagt i stedet for stegt. Jeg vil anbefale at bage dem ved 200 grader i ca. 10-15 min – vend dem undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.
Tak for svaret! :-)
Jeg skal helt sikkert prøve din opskrift!
Mums, hvor ser de lækre ud – hvilken olie bruger du til stegning og hvor meget bruger du – altså er det bare på bunden el en form for friture?
Jeg bruger vindruekerneolie til stegning og fylder bunden af panden med olie – mine falafler bliver ikke dækket af olie, så de skal vendes nogle gange :-)
Har fået falafel flere gange i udlandet og synes det smager godt. Har også prøvet at lave det selv, men synes ikke det lykkes så godt (de bliver for kedelige og tørrer). Men denne her opskrift lyder klart som en der skal prøves
Jeg synes også det er rigtig svært med falafler og ofte smuldrer mine, men disse blev rigtig gode – jeg valgte at tilsætte æg og måske det har hjulpet med en mere fast konsistens :-)
Min mand havde store problemer med sine falafler til at begynde med, men så prøvede han sig frem, og nu spiser vi dem med den største velbehag. I skulle prøve denne lækre opskrift.
Lækre falafler.
Velbekomme
I love your Instagram account and your blog. Sometimes I can imagine, what is in your cookies oder dishes, but mostly danish – german translator does not work.
I would be sooo so so happy, if you could post the ingedrients in english.
best wishes from germany
lena