Så kommer der lige endnu et par salater, som ikke fik plads i min kommende kogebog, så derfor får de en plads her på bloggen.
Jeg har efterhånden fået en del henvendelser vedr. foodstyling og fotografering af min mad, og jeg er utrolig beæret og glad for alle de flotte ord, der bliver sagt om min blog, billeder og opskrifter, tak. Jeg arbejder derfor på et indlæg om netop det, og håber at have det færdigt inden længe.
{ Belugalinser med bagte peberfrugter } 2 pers.:
2 dl belugalinser
2 peberfrugter
2 håndfulde mizunasalat
2 spsk pinjekerner
1 spsk olie
1 spsk æbleeddike
1 fed hvidløg, revet
salt og peber
Skyl og kog belugalinserne efter anvisning på pakken. Kom peberfrugterne i et fad og grill dem i ovnen ved 225-250 grader. Hold øje med dem og vend dem jævnligt. Når peberfrugterne har fået sorte pletter over det hele, tages de ud og lægges i en skål, som der kommes film over. Lad peberfrugterne køle en smule af, før skindet fjernes og de skæres ud i strimler. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande indtil de bliver gyldne.
Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den rundt i de lune linser sammen med peberfrugt. Anret salaten ovenpå mizunasalat og drys med pinjekerner.
{ Orange couscous-salat } 2 pers.:
2 dl couscous
1 tsk paprika
3 dl kogende vand
4 kumquats (kan erstattes af appelsin)
1 håndfuld bredbladet persille
3 spsk hassenødder
1 spsk olivenolie
citronsaft
salt og peber
Kom couscous og paprika i en skål, og hæld kogende vand over. Film skålen og lad den stå i ca. 15-20 minutter, hvorefter couscous’en er klar. Skær kumquats ud i meget tynde skiver – skallen kan godt spises, hvis de bliver skåret ultra fint ud. Hak persillen fint og vend det rundt med couscous. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande indtil de bliver lysebrune, hvorefter skallen løsnes og nødderne hakkes groft. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen og vend dressingen godt rundt i salaten – smag til. Drys hasselnødder og kumquats over salaten og servér den som frokostret eller f.eks. med grillede majskolber til.
10 kommentarer
Mmmm ligger og bliver helt sulten, selvom jeg har fået aftensmad.
Skal prøve den første salat. Jeg elsker nemlig peberfrugt og jeg har belugalinserne i skabet!
Blandingen er bagte peberfrugter og belugalinser er super lækker, så håber den falder i din smag :-)
Flotte salater og ja man bliver bare både glad og sulten af disse smukke billeder ;o)
De der belugalinser skal jeg prøve, jeg kender dem slet ikke.. men hold da helt op, hvor er de bare dekorative og sunde er de vist også.. kan jeg læse mig frem til.
Glæder mig :))
Det skal du helt sikkert prøve – de er rigtig gode, hvis de får tilført masser af smag!
Ih, det ser lækkert ud! Er lidt på udkig efter nogle salater, da jeg snart skal holde en lille fødselsdagsfest, hvor det skal være et overdådighedshorn af lækre ting og sager! Disse salater er medher kommet i betragtning. Og jeg ville – ligesom så mange andre – sætte meget stor pris på lidt viden og ideer til foodstyling og fotografering. Arbjed endelig videre med det. Det vil der med garanti blive sat stor pris på!
Tak for din kommentar, Laura. Du kan trygt vælge en eller begge salater til din fødselsdag :-) Vil helt sikkert arbejde videre på mit indlæg om styling og fotografering!
Hvor ser de salater lækre ud, jeg skal helt sikker prøve din orange couscous-salat :O) – jeg ved det lige, er en salat, der falder i min smag. Ditte, jeg glæder mig SÅ meget, til din kogebog udkommer !!!
Sødeste Inger, jeg glæder mig også ubeskrivelig meget! Men indtil bogen udkommer, må du nøjes med disse salater ;-)
De ser lækre ud – begge to! Hvor længe vil du tro peberfrugterne skal have under grillen? Og hvis man nu ikke kan skaffe belugalinser, kan de så erstattes af de grønne fx?
I en varm ovn skal de have ca. 10-15 minutter. Du kan sagtens bruge grønne linser til salaten :-)