Når det skal være rigtig festligt hjemme hos mig, så laver jeg pizza. Jeg elsker hjemmelavet pizza, og det gode er, at man kan bruge alle sine rester som topping. Min favorit-pizza er med tynde kartoffelskiver, frisk mozzarella, serrano og masser af frisk basilikum.
Min opskrift giver to pizza’er, som er rimelig store, så hvis pizza’erne serveres med en salat eller andet tilbehør, så rækker de nok til fire personer. Forleden serverede jeg en simpel bønnesalat til med dampede bønner og et drys dukkah. Jeg kan også anbefale at lave min gode hvidkålssalat, som er et hit til pizza.
Pizzabunde:
4 dl vand
4 spsk surdej
1 tsk salt
ca. 450-500 g ølandshvede + ekstra til udrulning (alm. hvede kan sagtens bruges)
Pizzasauce:
1 ds hakkede tomater
1 tsk havsalt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
1 fed hvidløg
sort peber
Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.
Rør vand, surdej og salt og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen indtil dejen er smidig. Del dejen i to dele, og rul dem tyndt ud på et meldrysset bord. Fordel tomatsauce på bundene, og kom fyld på efter eget valg. Top pizza’erne med frisk mozzarella. Bag pizza’erne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er meget varm, cirka 250 grader. Pizza’erne bages i ca. 12-14 minutter eller indtil de er sprøde, gyldne og boblende.
14 kommentarer
elsker også pizza – det er fast på menuen hver fredag – det har pigerne indført, men selv hvis de ikke er hjemme, skal vi have pizza om fredagen
Det lyder som en dejlig tradition :-)
Hej Ditte. Det ser godt ud! Jeg skal selv lave Pizza i aften, men bruger normalt en kombination af tipo 0 og durum mel (og evt. lidt grahamsmel, hvis der skal lidt fuldkorn i). Jeg synes at alm. hvedemel gør dejen svær at rulle ud, fordi den ikke er særligt elastisk. Hvordan bliver den med Ølandshvede? Måske det skulle prøves i aften. Hvor lang tid ælter du den?
Hej Martin, Jeg ælter ikke dejen specielt meget, ca. 1 minut. Jeg synes ølandshvede har en rigtig god smag, men jeg er også vild med durummel i min pizzabund – det giver en ekstra sprødhed. Du kan evt. lave en kombination af durum og ølandshvede :-) God fornøjelse.
…Og der savles!
Kæresten er gået på kur for at kunne være i bryllupshabitten til august, så “vi” er gået all-in på stenalderkost. Jeg må vel nøjes med at lade som om, jeg kan dufte pizzaen her fra Odense…
TAK :-) Måske I skal prøve at lave en version med blomkålsbund i stedet – det er rigig godt, og det står også på menuen hjemme hos mig. Men når det skal være ekstra specielt, så laver jeg en “rigtig” bund :-)
Hej Ditte :-) Hvor ser det godt ud! Har du en opskrift på blomkålspizza?
Nej, følger ikke en opskrift – jeg blander bare revet blomkål med krydderier, revet ost og en smule mandelmel :-)
looks so so good!! love the pictures <3
xx
laura&nora
Thank you so much :-)
Skal dejen ikke hæve?
Nej
Hej Ditte.
Har du en opskrift på surdej til pizza. Hvor længe kan den holde sig i køleskabet.
MVH. Helle
Jeg bruger bare min alm. surdej til pizzadej – det fungerer fint, og den kan holde meget længe på køl :-)