Ups, jeg havde da næsten helt glemt at dele opskriften på mine dadel-scones med chokolade, så den kommer her… Det blev til en omgang vellykkede scones, som både kan bruges til eftermiddagskaffen, men også i en hurtig håndevending som to-go morgenmad.
Bland koldt smør med hvedemel, sukker og bagepulver indtil det bliver til “krummer”. Tilsæt kanel, æg, mælk og molasses (brug evt. mørk sirup i stedet). Ælt dejen og tilsæt mere mel, hvis den er for klisteret. Hak chokolade og dadler fint og ælt begge dele ind i dejen. Del dejen i to, og rul hver klump ud i en cirkel. Skær hver cirkel ud i seks trekanter og pensl dem med æg og drys evt. med perlesukker eller f.eks. kanel.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.
11 kommentarer
Uhmm, dejlige scones! Jeg bliver simpelthen nød til snart at kaste mig ud i en opskrift, og denne virker som et godt udgangspunkt :)
Rigtig god ide – de er super nemme at lave :-)
Ej.. de dadel scones ser bare super mumme lækre ud :)
Jeg tænker…. “en regnvejrsdag i sofaen med tea og dadelscones” :)))
Tak for opskriften, den skal prøves.
He, he og ja, sikkert også perfekte til to-go morgenmad og det uanset vejr og vind ;o)
Kh. Birgit
Tror de passer til al slags vejr :-) havde slæbt en del dadler med hjem fra Egypten, så jeg må være lidt kreativ ift. mine opskrifter. Men de blev super gode, især med en kop te/kaffe til :-)
Umm herligt input til en dag, hvor børnenes madpakke trænger til feststemning :-)
Er sikker på de vil være et hit, som det søde indslag, i madpakken :-)
Dem skal jeg da have bagt på et tidspunkt, for de lyder lækre :-)
Hvor køber du daddel molasses?
Kan du anbefale en god mørk sirup?
Jeg har købt min molasses i Egypten, og har aldrig set det i DK. Men prøv at Google det – måske det findes :-) ellers kan du sikkert finde en variant med granatæble!
Super lækre scones! Faldt over dem inde på foodgawker i dag. :)
Ja, endelig har jeg fået godkendt nogle af mine billeder til foodgawker – det er en sejr! :-)
De lyder lækre, og skal prøves…
Kan de mon fryses? Og hvis ja, beholder de så sprødheden?