Jeg er netop lige kommet hjem fra Go’morgen Danmark, hvor jeg lavede verdens nemmeste morgenboller. Jeg lavede to forskellige varianter – almindelige hvedeboller og glutenfrie paleoboller med nødder og kerner. Jeg synes helt sikkert I skal kaste jer over dem i dag, for så kan I få friskbagt brød i morgen :-)
{ Glutenfrie nødde/kerner boller }
6-8 stk.
Disse boller er perfekte som et mellemmåltid eller sammen med lidt lækkert ost.
100 g nødder, fx mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, fx hørfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie eller olivenolie
et nip havsalt
Ønsker du en sød udgave af bollerne, så tilsæt følgende:
1 spsk honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
2 spsk god kakaopulver
Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen med en ske. Fordel dejen i muffinforme og bag dem i ca. 18-20 minutter
{ Nemme koldhævede morgenboller }
ca. 8 stk
Du kan pifte dine boller op med frø og kerner eller måske en smule havregryn.
10 g gær
5 dl koldt vand
2 tsk havsalt
ca. 400 g hvedemel, fx. ølandshvede
ca. 150-200 g groft mel
Rør gær ud i vandet og tilsæt salt. Rør mel i lidt ad gangen. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Stil dejen på køl i min. 10 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at forme bollerne – der bliver ca. 8-9 stk. af denne portion. Det nemmeste er at forme bollerne med fugtige hænder. Bag bollerne ved høj varme, 250 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, og brug evt. en bagesten for et bedre resultat.
12 kommentarer
SÅ hyggeligt at se dig igen i Go morgen Danmark :-) jeg glæder mig til nybagte langtidshævede boller i morgen tidlig. Har lige rørt dejen sammen. En super god opskrift – om som du selv siger – mega nem og rigtig lækker!
Ja, det må da være verdens nemmeste boller :-) Dejligt med friskbagt brød i morgen tidlig!
Skal helt klart prøves en af dagene. Tak for opskrifterne.
Vh.
Hvor ser de boller altså bare vildt lækre ud. Man kan næææsten høre og smage, hvordan bollerne vil knase i tænderne. Sprøde ser de i hvert fald ud. Den opskrift på helt sikkert prøves, når vi rammer weekend igen.
Kh. Betina
Elsker dine billeder og opskrifter. Bruger dem flittigt. Min yndlingsblog❤️ Skal lige til at sætte bollerne i ovnen, og glæder mig til at smage dem. God dag.
Kh Pernille
Tusind tak – det er jeg glad for at høre :-)
Endnu engang har en af dine opskrifter ramt lige I skabet -fra min ovn… De nemme morgenboller er lige dem jeg har gået og søgt efter. TAK:-)
Hvor skønt! Det er jeg glad for at høre :-)
Hej Ditte, har du prøvet at lave de nemme morgenboller med surdej fremfor gær? Hvor meget surdej ville du anvende for at erstatte gæren?
Jeg bager altid med surdej – du kan se mere her: http://www.thefoodclub.dk/surdejsboller/
hej selvom din opskrift er af ældre dato vil jeg godt spørge dig , hvad du mener når du skriver groft mel i din opskrift på morgenboller ??
Fx. fuldkornshvedemel eller spelt :-)