Da jeg for nylig var en tur i Malmø, fandt jeg de fineste lakridser, formet som små overskæg. Det gav mig straks idéen til at lave movember-cupcakes, for nu når jeg ikke selv kan anlægge mig et overskæg, kan jeg i stedet bidrage med mit eget feminine indslag; nemlig cupcakes med lakrids & whisky. Movember er et årlig event, som går ud på, at mænd over hele verden kan være med til at sætte fokus på mænds sundhedstilstand ved at anlægge overskæg i november måned. Jeg er så heldig at være gift med en mand, som har fuldskæg året rundt, hvilket han blev belønnet for med disse små godbidder.
Jeg har fået dette seje taylor-made Movember overskæg lavet af lakrids, så nu kan jeg også lege med!
Movember-cupcakes med lakrids & whisky, ca. 10 stk.:
2 dl rørsukker
1 tsk ren vanillepulver
120 g blødt smør
2 æg
3 dl hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1 dl mælk
1 tsk lakridspulver, fx. Johan Bülow
Frosting:
100 g blødt smør
75 g flødeost, naturel
5-6 dl flormelis
2 tsk lakridspulver, fx. Johan Bülow
2 spsk whisky
Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mel, bagepulver og mælk tilsættes og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst røres lakridspulver i og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op.
Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med frosting.
Alle ingredienserne til frosting, kommes i en skål og piskes godt, enten med håndmixer eller i en røremaskine. Frostingen skal være tyk og glat, og hvis den bliver for tynd, så tilsæt ekstra flormelis. Smag frostingen til med både lakrids og whisky – der må gerne være knald på smagen.
Frostingen kommes i en sprøjtepose eller man kan dekorere med en spatel eller kniv. Jeg bruger tyl og sprøjtepose, men det kan gøres det på mange måder.
26 kommentarer
OMG … want some .. drool … drool … drool … :-P
Wonderful .. :-D
Thanks :-)
Wau! Flot…og du bør ha’ Kræftens Bekæmpelse i røret om 10min for at lave dem til en event/whatever hos dem. De er jo spot on – og sjove.
2 ting: 1: hvem spiser alle de kager, som du bager? Når jeg kigger ind hos dig får jeg altid lyst til at bage, men kan jo altså ikke spise det hele selv (selvom vi er 2 voksne og 2 børn). Tager gerne kage med på arbejde, men alligevel…hvem spiser alle dine kager? Og 2: en kage uden mælk, æg, smør i? Har nemlig søn i børnehave, hvor der er en pige, som ikke kan tåle den slags…men vil egentlig gerne prøve at lave en kage, som hun også kan spise? Har prøvet mig frem med olie, men det virker ikke rigtigt…nogle gode forslag? (men der må godt komme sukker i…det er de ikke bange for i den børnehave).
Tusind tak, Lotte. Du har ret i, at der bliver produceret en hel del i mit lille køkken, her i blandt kager! Min passion er at bage og fotografere, og egentlig ikke så meget at spise de søde sager. Jeg smager på alt, hvad jeg laver, men der er masser af glade aftagere :-) Familie, venner, min mands arbejde o.s.v., så det er intet problem at få spist op. Mht. kager uden mælk, æg og smør, lyder det som en stor udfordring, især uden æg. Jeg kan nemlig rigtig godt lide kager, lavet på olie, men ingen æg gør det svært :-) Tænker, at det må være en blog eller anden hjemmeside, som måske har en masse god inspiration på området…
Har aldrig set en mere macho cupcake, haha! Hvor er de skønne :)
– Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/
Tak, Frida ;-)
Årh, nogle søde lakridser – er hel vild med ideen om lakrids og whiskey sammen! Lavede selv chokolade-lakrids cupcakes i weekenden, det var heller ikke helt dårligt.
– Anne
Ja, jeg kunne altså ikke stå for lakridserne :-) whisky og lakrids er en lækker kombi og en smule maskulin :-)
Ej, hvor er det nuttede! Altså på en meget maskulin måde ;o) Gad vide om ikke jeg skal prøve dem på et tidspunkt :o)
Kan varmt anbefale at prøve dem – det er de bedste kager, i følge min mand :-)
Er det overskægs-lakridserne fra Lagerhaus?
Lige præcis – godt set!
Hvor er de fine, jeg kan hverken lide lakrids eller spiritus i kager så smagen er nok næppe noget for mig… men Movember det er sgu en fed kampagne, tror virkelig det har åbnet nogle øjne!
Tusind tak, Line. Du kan altid lave kagerne med nogle andre smagsgivere – det er en god basis opskrift på cupcakes, som kan piftes op med alverdens gode sager.
Nej hvor ser de gode ud. Sådanne nogle rigtige ‘mange’ cupcakes. Jeg var med til lancerings festen af Movember sidste år og har fulgt godt med i kampagnen siden da. Måske man selv skulle holde en lille Movember kom-sammen og prøve at lave de her cupcakes. De ser simpelthen så fine ud!
– Maria
http://nilssonsambrosia.wordpress.com/
Mange tak -håber du vil kaste dig over opskriften og afholde et lille movember-event ;-)
For noen gentlemen! Dette er de kuleste cupcakesene jeg har sett, skulle gjerne hatt en mann med moustache å bake disse til ;) Kan jeg få låne disse bildene og linke til denne siden på min blogg?
Hej Inga, tak for din kommentar. Du må gerne låne billeder og linke til min opskrift ;-)
Uhhh det ser godt ud – kunne være man skulle prøve kræfter med dem når man nu ikke kan gro et skæg :D
Lige præcis :-)
Hørfrø skum kan erstatte æg:-)
Vejledning står bag på pakken.
Venlig hilsen
Malene
Tak!
Super seje kager – og spændende opskrift :-)
Tusind tak, Nanna
Ha ha. De er fine. Godt fundet på:-)
TAK, Jesper :-)