Tærter baseret på smuldredej er ofte en ting, jeg laver, når der kommer gæster – det er rigtig nemt, og kræver ikke specielt mange ingredienserne. Jeg har lavet en version, hvor tærten er lavet om til små barer – de smager dejligt og er nemme at medbringe fx på en picnic eller i madpakken. Opskriften er fra min bog Sunde Søde Sager, men jeg har dog ændret en smule i opskriften, så den nu er glutenfri.
{ Crumblebarer med brombær }
8-10 stk
Ingredienser:
80 g havregryn
120 g mandelmel
1 tsk kanel
1 tsk stødt kardemomme
5-6 spsk sukrin gold eller kokossukker
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 æg
75 g smør eller kokosolie
150 g friske brombær (andre typer af bær kan bruges)
2 spsk kokosflager
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt æg og smør, og ælt dejen, til den har konsistens som store krummer. Del dejen i to, og fordel pres den ene halvdel i en form med hænderne, beklædt med bagepapir, 20 x 20 cm. Kom brombærrene ovenpå dejen, og fordel den resterende dej ovenpå bærrene – sørg for at dejen er presset godt sammen. Drys til sidst med kokosflager.
Bag kagen i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter. Lad kagen køle helt af, inden den skæres ud i små barer.
TIP: Hvis du foretrækker at lave en stor tærte, følger du bare opskriften, og undlader at skære tærten ud i små barer. Tærten kan serveres lun med en smule drænet yoghurt eller creme fraiche til.
2 kommentarer
Ser helt fantastiska ut
Er opskriftesn mængder svarende til også blot at kunne lave en tærte, hvis man ønsker det frem for barerne?