Findes der noget bedre end en rigtig god cookie? Jeg har efterhånden delt en hel del cookie-opskrifter her på bloggen, og nu er tiden inde til endnu en af slagsen. Disse cookies er glutenfrie og størstedelen af dejen består af nøddesmør… efter min mening den perfekte cookie :-)
{ COOKIES MED CHOKOLADE & HAVSALT }
14 stk.
125 g mandelsmør
125 g jordnøddesmør
2 æg
½ tsk bagepulver
4 spsk boghvedeflager eller andre flager
100 g sirup, fx. yacon, ahorn, fibersirup
75 g mørk chokolade, 85%
Topping:
havsalt
Pisk mandel- og jordnøddesmør godt sammen med æg. Tilsæt bagepulver, boghvedeflager og sirup, og ælt dejen godt sammen med hænderne. Hak chokoladen groft, og ælt den i dejen. Stil dejen på køl i ca. 20 minutter. Del dejen i 14 stykker og tril dem til små kugler – læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk kuglerne flade, og drys med et nip havsalt på hver cookie.
Bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne. Lad dem køle helt af inden servering. Disse cookies er bedst samme dag som de er bagt, men ellers kan du opbevare dem i en tætsluttet kagedåse.
TIP: Nøddesmør laves ved at blende hele, usaltede nødder i en kraftig blender eller foodprocessor. Blend indtil nødderne får konsistens som blødt smør – det tager lidt tid, så sørg for at give din blender eller foodprocessor en pause ind imellem. Når smørret har den ønskede konsistens, kommes det på et rent glas og opbevares på køl eller i et køkkenskab.
1 kommentar
Hej Ditte,
Kan man udelade siruppen hvis man vil lave disse cookies som low-carb / sukkerfri?
Jeg er vild med din blog og opskrifter!
Tak og mange hilsner
Cecilia